Paris lan wilayahnya ngrayakake Maret

PARIS LAN KABUPATEN ITS NATE ING ING ING ING UNTUK KANGGO lan BUKAN

Screening sepisanan ing Prancis ing dokumen "Awal pungkasan senjata nuklir ”

16 Februari, ing kerangka Maret World Ke-2 kanggo Damai lan Nonviolence, kabupaten kaping 12 ing Paris dumadi screening pisanan ing Prancis dokumen kasebut Awal pungkasan senjata nuklir, diatur dening kanca-kanca Mundo sin Guerras y sin Violencia (mitra ICAN) kanthi kolaborasi 100 ECSE, institusi perpaduan budaya. Dina sawise forum ICAN, tanggal 14 lan 15 Februari ing Paris, dokumen kasebut diterusake dening debat sing nyakup ngarsane Rafael de la Rubia saka tim internasional Maret Maret lan Carlos Umaña saka panitia setir internasional ICAN. Minangka kesempatan kanggo ngrembug masalah sing ditarik karo pamirsa ora mesthi ahli babagan topik kasebut.

Dina tumindak Nonviolence ing Montreuil lan Bagnolet

Ing akhir minggu sabanjure ana ing Montreuil lan Bagnolet ing dina Sabtu 22 Februari kabeh Dina tumindak kanggo Nonviolence, sing diatur ing inisiatif François Dauplay saka musik kolektif Musik Noue. Saka 15 jam dina Pusat Budaya dan Sosial Tofoletti de Bagnolet, sing ngatur acara iki dina basa ibu miturut tandha ora sopan, para pamirsa sing digawe saka wong diwasa lan bocah-bocah, disambut dening pameran panel pendhidhikan babagan nonviolence sing digampangake dening MAN (Gerakan kanggo Alternatif Ora Tumindak), lan kanthi asosiasi pakumpulan Soleil Comorien y Solidaire Budaya. Wong diwasa lan bocah bisa melu macem-macem kegiatan: bengkel lukisan nganggo topi kanthi pilihan nulis tembung PEACE ing pirang-pirang basa, dolanan pendhidhikan ing basa ibune, lan ing ruangan liyane, skrining versi cekak saka dokumenter Awal pungkasan senjata nuklir.

Sawise peluncuran resmi dening Alassane, kepala pusat sing nampilake wakil saka kelompok sing beda-beda, bocah lan wong diwasa nindakake macem-macem komposisi musik Comorian lan Berber, sadurunge nyanyi lagu apik sing disusun dening Simón, "Coza Zi Gi" sing nggabungake macem-macem cara salam ing pirang-pirang basa! Banjur kabeh klompok menyang wilayah liyane menyang irama instrumen perkusi lan liya-liyane sing zigzagging ing antarane bangunan kasebut nganti gabung karo anggota liyane. Les amis de l'école de la Noue ing trobongan tlapak sikil, saengga kanthi simbolis gabung karo rong bagean ing sacedhake, dadi loro kotamadya. Banjur, kanthi sithik, kelompok cilik maju ngliwati esplanade JP.Timbaud kanggo ngatur simbol perdamaian karo meh 120 wong lan kanthi kuat miwiti slogan "Montreuil lan Bagnolet kanggo Damai lan Nonviolence! "Wayahe gaib banjur nututi: bocah-bocah kanthi semangat ngluncurake nulis lan nulis kapur ing lemah kanthi akeh graffiti, pesen katentreman lan katrampilan sing ora kuwatir ing kabeh basa.

The kafilah kiwa maneh kanggo mlebu ing Maison de quartier 100 Hoche ing Montreuil, cemilan udhara mbukak nunggu peserta; ing kebon sing dituduhake, Jean-Roch saka asosiasi "Ing sème tous" (Kita kabeh nyebar) miwiti ngeduk lemah kanggo nandur lan banyu karo bocah-bocah wit Damai.

  • Sawise mlebu, Martine Sicard saka tim internasional 2MM nggawe presentasi Maret lan perjalanan nganti saiki, gambar karo macem-macem bawana. Lan wektu teka nalika Musik Noue, klompok vokal lan instrumen sing arupa warga ing saubenge, menehi konser lagu-lagu sing anget lan seneng saka macem-macem negara, pungkasane ngundang para pamirsa nari ...

Dina kasebut rampung kanggo mangan bareng, sukses banget kanggo kabeh wong, sugih emosi lan pengalaman, kanthi nuding akeh inisiatif, partisipasi multikulturasi lan intergenerasi sing luwih saka 200 wong, asil karya sing apik ing tim ing antarane klompok beda lan asosiasi lingkungan ing lingkungan Montreuil la Noue, Delpeche-Libération. Kabeh sing dirilis lan didhaptarake dening Brigitte Cano de Pressenza , Stéphanie lan Arthur saka kolektif Cut final antara liya.

Nyuwun katentreman ing rencana es Hak Asasi Manusia Trocadero

Dina sabanjuré, ing Minggu 23 ing Paris, tumindak simbolis babagan esplanade Hak Asasi Manusia ing Trocadero, ing ngarep Menara Eiffel, nglumpukake humanists lan bagean masarakat sing gabung kanggo nindakake panjaluk semedi ing bunder, kanggo katentreman lan ora kekerasan, sawise maca puisi inspirasi dening Nathalie S. dheweke maca diiringi Nadège ing gitar kasebut, lan banjur Martine S. ujar sawetara tembung babagan makna martsa kapindho iki, ngelingi tema utami:

  • Larangan senjata nuklir ... "Kita nekad supaya ngindhari perang kanggo generasi mbesuk. ".
  • Ketemu maneh Perserikatan Bangsa-Bangsa, kalebu ing Dewan Keamanan, Dewan Keamanan Lingkungan lan Dewan Keamanan Sosioekonomi. "Organisasi Perserikatan Bangsa-Bangsa sing mbela kabeh warga planet kasebut".
  • Nggawe kahanan kanggo planet sing bisa dilanjutkan. "Bumi dadi omah kabeh wong ”
  • Ora diskriminasi sembarang jinis: jinis, umur, lomba, agama, ekonomi, lsp. "Ora ana manungsa sing paling dhuwur".
  • Non-panganiaya minangka budaya anyar lan non-panganiaya aktif minangka metodologi tumindak "Nonviolence minangka pasukan sing bakal ngrubah jagad iki".

Lampu sing teka ing mburi nuduhake prasetya para rawuh sing terus tumindak lan nambahi tumindak ing lingkungane ...


Tulisan: Martine Sicard (Donya tanpa Perang lan Kasar)
5 / 5 (1 Review)

Deja un comentario