Keluhan babagan anané senjata nuklir ing Italia

Keluhan diajukake menyang Kantor Kejaksaan Pengadilan Roma kanggo senjata nuklir tanggal 2 Oktober 2023

Miturut Alessandro Capuzzo

Tanggal 2 Oktober, keluhan sing ditandatangani kanthi individu dening 22 anggota asosiasi pasifis lan anti-militer dikirim menyang Kantor Kejaksaan Pengadilan Roma: Abbasso la guerra (Down with war), Donne e uomini contro la guerra (Wanita lan wong lanang nglawan perang), Associazione Papa Giovanni XXIII (Asosiasi Paus Yohanes XXIII), Centro di documentazione del Manifesto Pacifista Internazionale (Pusat Dokumentasi Manifesto Pacifist Internasional), Tavola della Pace Friuli Venezia Giulia (Friuli Venezia Giulia Peace Table), Rete Diritti Accoglienza Internazionaleetà ( International Solidarity Welcome Rights Network), Pax Christi, Pressenza, WILPF, Centro sociale 28 maggio (Pusat Sosial 28 Mei), Coordinator No Triv (No Triv Coordinator), lan warga pribadi.

Antarane sing ngeluh yaiku profesor universitas, pengacara, dokter, esai, sukarelawan, pendidik, ibu rumah tangga, pensiunan, bapak Comboni. Sawetara wong sing kondhang, kayata Moni Ovadia lan Rama Alex Zanotelli. Juru bicara kanggo 22 yaiku pengacara Ugo Giannangeli.

Pengacara Joachim Lau lan Claudio Giangiacomo, saka IALANA Italia, ngajokake keluhan kasebut kanggo para penggugat.

Keluhan kasebut digambarake dening para promotor ing konferensi pers sing dianakake, sacara signifikan, ing ngarep pangkalan militer Ghedi, ing ngendi sumber resmi percaya ana piranti nuklir.

Foto konferensi pers sing nyedhiyakake keluhan kasebut, ing ngarep pangkalan udara nuklir Ghedi

Dheweke dijaluk nyelidiki anané senjata nuklir ing Italia lan kemungkinan tanggung jawab

Keluhan sing diajukake tanggal 2 Oktober 2023, sadurunge Kantor Kejaksaan ing Pengadilan Roma njaluk hakim penyidik ​​​​nyelidiki, pisanan kabeh, kanggo nemtokake anané senjata nuklir ing wilayah Italia lan, akibate, tanggung jawab sing bisa ditindakake, uga saka sudut pandang pidana, amarga impor lan duweke.

Keluhan kasebut nyatakake yen anane senjata nuklir ing wilayah Italia bisa dianggep bener sanajan durung nate diakoni kanthi resmi dening macem-macem pemerintah sing ngetutake. Sumber-sumber kasebut akeh banget lan kalebu artikel jurnalistik sing ora nate ditolak menyang jurnal ilmiah lan acara politik sing otoritatif.

Laporan kasebut mbedakake antarane sumber nasional lan internasional.

Antarane sing pisanan yaiku tanggapan Menteri Mauro kanggo pitakonan parlementer tanggal 17 Februari 2014, respon sing, kanthi nyoba nglegitimasi anané piranti kasebut, kanthi implisit ngakoni eksistensi. Sumber kasebut uga kalebu dokumen saka CASD (Pusat Studi Pertahanan Tinggi) lan CEMISS (Pusat Militer kanggo Studi Strategis).

Sumber internasional uga akeh. Perlu nyorot investigasi dening Bellingcat (asosiasi peneliti, akademisi lan wartawan investigasi) tanggal 28 Mei 2021. Asil penyelidikan iki paradoks, amarga nalika pamrentah Eropa tetep ndhelikake kabeh informasi, militer AS nggunakake aplikasi kanggo nyimpen jumlah gedhe saka data sing dibutuhake kanggo panyimpenan artileri. Wis kedadeyan yen cathetan aplikasi kasebut dadi domain umum amarga kelalaian militer AS nggunakake aplikasi kasebut.

Adhedhasar akeh sumber sing dikutip, anane piranti nuklir ing Italia bisa dianggep tartamtu, khususe udakara 90 ing pangkalan Ghedi lan Aviano.

Keluhan kasebut ngelingake yen Italia ngratifikasi Perjanjian Non-Proliferasi (NPT)

Keluhan kasebut ngelingake yen Italia ngratifikasi Prajanjian Non-Proliferasi (NPT) tanggal 24 April 1975, sing adhedhasar prinsip negara-negara sing duwe senjata nuklir (disebut "negara nuklir") mutusake ora ngirim senjata nuklir. ora duwe (disebut "negara non-nuklir"), dene sing terakhir, kalebu Italia, janji ora nampa lan/utawa ndarbeni kontrol langsung utawa ora langsung senjata nuklir (artikel I, II, III).

Italia, ing sisih liya, durung nandhatangani utawa ngratifikasi Prajanjian Larangan Senjata Nuklir sing disetujoni tanggal 7 Juli 2017 dening Majelis Umum PBB lan sing dileksanakake tanggal 22 Januari 2021. Sanajan ora ana tandha tangan iki bakal kanthi tegas lan otomatis nduweni kualifikasi senjata nuklir minangka ilegal, keluhan kasebut nyatakake yen ilegal kasebut bener.

Interioré pangkalan Ghedi.
Ing tengah ana bom B61, ing sisih kiwa ndhuwur ana Tornado MRCA, sing langkah demi langkah diganti dening F35 A.

Sabanjure, dheweke nggawe review analitis babagan macem-macem hukum babagan senjata (UU 110/75; UU 185/90; UU 895/67; TULPS Testo Unico delle leggi di pubblica sicurezza) lan nyimpulake kanthi nyatakake yen piranti atom kalebu ing definisi kasebut. saka "senjata perang" (UU 110/75) lan "bahan kanggo senjata" (UU 185/90, art. 1).

Pungkasan, keluhan kasebut ngrampungake pitakonan babagan anane utawa ora ana lisensi impor lan/utawa wewenang, amarga anane sing wis diverifikasi ing wilayah kasebut mesthine kudu ngliwati tapel wates.

Kasepen babagan anané senjata atom uga mesthi mengaruhi anané utawa ora ana wewenang impor. Sembarang wewenang uga bakal bertentangan karo artikel 1 UU 185/90, sing netepake: "Ekspor, impor, transit, transfer intra-komunitas lan intermediasi materi senjata, uga transfer lisensi produksi sing relevan lan relokasi produksi. , kudu nyetel kabijakan luar negeri lan pertahanan Italia. "Operasi kasebut diatur dening Negara miturut prinsip Konstitusi Republik, sing nolak perang minangka sarana kanggo ngrampungake perselisihan internasional."

Keluhan kasebut nuduhake Kantor Kejaksaan Roma minangka forum sing kompeten kanggo keterlibatan Pemerintah Italia sing ora bisa dihindari ing manajemen senjata nuklir.

Keluhan kasebut, didhukung dening 12 lampiran, ditandatangani dening 22 aktivis, pasifis lan anti-militer, sawetara sing duwe posisi dhuwur ing asosiasi nasional.

Deja un comentario