Manifest

Manifest ing Donya Maret

Sepuluh taun sawise Pisanan Donya Maret kanggo Perdamaian lan Nonviolence, sebab-sebab sing nyebabake motivasi dheweke, adoh saka suda, wis dikuatake. Kita manggon ing donya ing ngendi unilateralism otoriter tuwuh. Peran dhasar PBB kanggo ngatasi konflik internasional saya kalah. Donya sing tuwuh nganti pirang-pirang peperangan, umume ora disalahake dening salah sawijining informasi. Krisis ekologis sing Klub Roma setengah taun kepungkur Kanthi mayuta-yuta wong neneka, para pengungsi lan wong-wong sing pindah ing lingkungan sing kepeksa nyoba wates kanthi ora adil lan matine. Ing endi tujuane kanggo mbenerake perang lan pembantaian kanggo masalah regane. Yen pertembungan "piring geopolitik" ing antarane kekuwatan sing unggul lan muncul bakal ketegangan anyar lan mbebayani. Jagad sing kepencut bangkrut, malah ing negara-negara maju, apa wae pangarep-arep kanggo masarakat kesejahteraan. Gelombang rame sing digawe mungkasi manipulasi lan ngasilake gerakan sing nguwatirake nolak lan xenophobia tumrap para pengungsi lan pengungsi. Ing cendhak, jagad, sing mbenerake panganiaya, kanthi jeneng "keamanan", nambah risiko ketingkatan militer proporsi sing ora bisa dikendhaleni.

El Prajanjian ing Non-Proliferasi Senjata Nuklir, saka 1970 , adoh saka mbukak dalan narkoba nuklir, wis nggabungake
kekuwatan numpes massa, malah klub pati global wiwitan kanthi arsenal nuklir saiki ana ing tangan AS, Rusia, China, Inggris, Perancis, Israel, India, Pakistan lan Republik Korea. Kabeh iki nerangake kenapa Komite Ilmuwan Atomik nyedhiyakake indeks saiki (Kangen Jam) minangka resiko global paling gedhé urip saka Krisis Peluru Rudha ing Kuba ing 1962.

Dina iki, sing 2ª World March for Peace and Nonviolence, luwih penting tinimbang sadurunge. Iki direncanakake ninggalake Madrid ing 2 Oktober 2019 kanggo muni kabeh bawana, nganti Maret 8 2020 sing bakal rampung ing Madrid. Iki bakal ningkatake pendhidhikan kanthi tumindak ora sopan lan federasi obahe sing nyengkuyung lan promosi
demokrasi, keadilan sosial lan lingkungan, kesetaraan gender, solidaritas antarane masarakat lan kelestarian urip ing planet. Maret sing nggoleki supaya bisa katon lan nguatake gerakan, komunitas lan organisasi iki, kanthi upaya nambah global menyang tujuan ing ngisor iki:

  • Mundhakake kahanan global sing "kita, bangsa " sakaPiagam PBB, kanggo ndhukung Prajanjian ing Larangan Senjata Nuklir, sing ngilangi kamungkinan bencana planet lan mbebasake sumber daya kanggo ngatasi kebutuhan dasar kamanungsan.
  • Refound las PBB , menehi partisipasi marang masyarakat sipil, demokratisasi Dewan Keamanan kanggo mentransformasi dadi asli Dhéwan Damai Donya . lan nggawe Dewan Keamanan Lingkungan lan Ekonomi, sing nguatake limang prioritas: pangan, banyu, kesehatan, lingkungan lan pendidikan.
  • Anggap a Rencana Pemberantasan Kelaparan, miturut SDGs (Sustainable Development Goals), sing duwe dana sing perlu dadi efektif.
  • Aktifake Rencana Urgent Measures tumrap kabeh jinis supremacism, rasisme, pemisahan, diskriminasi lan buron dening jinis, umur, ras, warga negara utawa agama .
  • Ningkataké Piagam Demokrasi Kewarganegaraan Global, sing nglengkapi Pranyatan Hak Asasi Manungsa (sipil, politik lan sosial ekonomi).
  • Nggabungake Piagam Bumi menyang "Agenda Internasional" saka SDGs, kanggo menehi hasil kanthi efektif karo owah-owahan iklim lan lingkungan liya sing ora bisa dilestarekake.
  • Ningkataké Ora Ana Kekerasan Aktif supaya dadi daya pangrasa sejati ing donya, pindhah saka kabudayan imposisi, kekerasan lan peperangan marang budaya perdamaian, dialog lan solidaritas ing saben wilayah, negara lan wilayah ing perspektif global sing dikirim menyang kita iki World March for Peace and Nonviolence.
Nuduhake!