Nyanyi kanggo Kabeh Wong ing Aubagne

Diwangun dening EnVies EnJeux, tanggal 28 Februari ing Augbagne, Distrik Marseille, Prancis: LAGU UNTUK WULAN lan SEMUA - PEACE AND NON-VIOLENCE

Dina Jumuah 28 Fèbruari 2020, ing kerangka Maret 2 Dunya kanggo Damai lan Ora Kasar, wengi nyanyian improvisasi gratis ing Aubagne, terbuka kanggo kabeh.

Acara iki diatur dening asosiasi EnVies EnJeux. Chloé Di Cintio ngandhani apa sing menehi motivasi kanggo ngatur acara iki:

"Kita ngerteni awake dhewe ing maksud Maret kanggo nyambungake wong lan inisiatif sing nggawa budaya katentreman lan kepinginan supaya tuwuh. EnVies EnJeux ngiringi pangembangan tumindak kooperatif lan ora kasar kanthi tujuan pembangunan lengkap individu. Yen medium hubungan asosiasi diputer, tetep mbukak kanggo medium sing migunani lan koheren ing proses iki. Patut, Envies EnJeux seneng ngrampungake nyanyi kanggo kabeh proposal, lan katrampilan saka Marie Prost, supaya dhukungan lan nggayuh dheweke karo praktik sing ana gandhengane kanggo dinamika klompok inklusif, lan nuwuhake keyakinan diri individu. awake dhewe lan saben liyane. »

Welasan wong saka macem-macem latar mburi, akeh sing ora dingerteni, nanggapi undhangan kasebut.

Wengi kasebut diwiwiti kanthi presentasi Maret World ke-2 lan minate: kanggo menehi visibilitas, kumpul (sakbenere utawa fisik) lan ngajak tumindak bareng dening sing nolak panganiaya ing kabeh wujud lan milih Non-Pelanggaran minangka tanggapan sing ana sesambungan karo tantangan saiki. djalmo manungso.

Marie, sing melu Envies Enjeux lan luwih suwe ing jagad asosiasi tanpa Perang lan tanpa panganiaya, banjur nggawe hubungan antarane kabecikan sing nyanyi (istirahat lan nambah energi, ekspresi lan nuduhake emosi, lsp.) , bentuk khusus Canto para Todos y Todos (vokal lan kopral, improvisasi, gratis, mbukak kanggo kabeh) lan budaya sing ora kekerasan.

Iki diikuti karo sawetara game vokal lan pandhuan improvisasi sing fokus ing sesambungan, ngeculke, ngrasakake, utawa nyenengake musik. Kanggo ngrampungake, kita ngaturake lagu sing ora cocog kanggo wong sing kena pengaruh saka kekerasan.

Sawise cara sing apik kanggo ngerti lan komunikasi, kita terus luwih tradisional lan kanthi kesenengan sing padha, ngrembug babagan jajanan sing dienggo bareng.

Antarane para peserta, juru main video, Lucas Bois, njupuk foto sing apik lan nggawe video motret, kanthi ide mengko nawakake montor iki menyang World Maret.

Matur nuwun kanthi sanget kanggo dheweke.

Sawetara kesaksian saka peserta:

"Wayahe iki ngidini aku miwiti ngeculake maneh kanthi ora rumangsa. Wis suwe banget! Matur nuwun kanthi sanget lan aku ngarepake mundur ing petualangan kasebut. »

"Seneng kanggo nyanyi, kedher, ngguyu, nari, mindhah, ketemu wong anyar kanthi semangat tentrem, tanpa pangadilan lan enggo bareng. Aku siap ngulang pengalaman iki. »

"Iki kaping apik kaya iki. Diikuti karo pertemuan sing apik. Ing dina Jumuah, aku nemokake "nyanyi kanggo kabeh wong". Aku seneng nyanyi, nanging aku ora ngerti apa sing diarep-arep ... Nembang kanggo kabeh wong luwih seneng nyanyi. Aku nemokake klompok wong sing seneng, teknik playful, sing nyebabake liburan vokal lan mental. Minangka wayahe sing ora dikarepke, ajaib lan obah, ing njaba urip saben dina, sing ngidini aku uwal saka kuwatir saiki lan nyambung karo wong liya. Muga-muga reliveing ​​kurungan liyane sing apik kaya ngono! »


Ngrancang: Marie Prost
Envies Enjeux: https://www.jeux-cooperatifs.com/envies-enjeux/
Chant pour tous: https://chantpourtous.com/
Maret Maret 2 kanggo Damai lan Non-Masyarakat: https://theworldmarch.org/
0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario