Telpon campur tangan PBB ing Bolivia

Telpon World World kanggo PBB campur tangan karo gelombang kekerasan rasis sing ditindakake sawise kudeta.

TAWAR ING GRATIS MACAM UNTUK PADAN lan NOVIOLENSI UNTUK ING UNTUK INTERVENE ING BOLIVIA MENGGELANG ING WANGGO KOLEKSI YANG PROMOSI GAMBAR RACIST IN PROGRISI ING NEGARA NEGARA NEGARA

World Maret for Peace and Nonviolence njaluk supaya komunitas internasional supaya cepet-cepet campur tangan ing Perserikatan Bangsa-Bangsa ing Bolivia supaya ora ana pembantaian rasis ing kerangka kampanye sengit marang wong pribumi lan petani sing promosi para penganjur "kudeta status ”dumadi bubar.

Ing sisih liya, angel kanggo mbecikake bisu OEA sadurunge kudeta iki, sing ana ing Bolivia kanggo ngetutake pemilihan, lan wis milih pemilihan anyar.

Matur nuwun manawa mantan Presiden Evo Morales mundur supaya ora bisa dadi perang sipil lan ngucapake salam marang Presiden López Obrador saka Meksiko amarga menehi sambutan, nalika nyatakake keprihatinan sing jero babagan kesaksian sing kasedhiya kanggo kita babagan tumindak buron lan kekerasan dening kelompok rasis sing Integrasi ing organisasi kudeta, nglawan pria lan wanita pribumi lan petani.

Kita ulang proposal saka Donya Maret manawa ana konflik, preduli saka level ing kedadeyan kasebut, dirampungake kanthi cara sing tentrem lan ora sopan.

Kekerasan ngukum wong-wong mundur lan nandhang sangsara. Nonviolence yaiku apa sing mbesuk mbesuk.

Koordinator
Maret kanggo Keamanan lan Nonviolence
Meksiko 12 / 11 / 2019

3.7 / 5 (6 Ulasan)

1 komentar ing "Mréntah kanggo campur tangan PBB ing Bolivia"

  1. Evo Morales ora ninggalake Bolivia sawise praktek 14 taun, minangka akibat saka protes sosial kanggo pemilihan ulang kaping papat?

    Ing negara pribumi lan mestizo, apa isih bisa negesake rasisme ing ndhuwur konflik budaya lan manipulasi pimpinan sing durung pungkasane dadi pribumi, nanging mestizo (Evo Morales ora ngerti utawa ngomong basa siji)?

    Apa 21 dina pengangguran tanpa wates tanpa kekerasan ora dingerteni sing mindhah polisi lan angkatan bersenjata kanggo njupuk peran, ora ing sisih pemerintah sesat, nanging ing sisih pedunung, sing nganti saiki ngalami akeh ciloko lan telung tiwas, kabeh mau saka sisih demonstran, lan ora ana pihak sing nglawan pamrentahan?

    Apa aktifitas klompok bersenjata, sing nggawe konfrontasi, tiwas lan kekerasan dening Evo Morales wiwit tiwas, dadi sah bisa bali maneh.

    Apa ana komitmen sing luwih gedhe kanggo posisi politik liwat alternatif mediasi, utawa pacaran efektif sing dibuwang saka kapentingan kesempatan?

    Apa ora lali yen krisis sosial lan pribadi ing jagad saiki uga kalebu ambruking pamrentahan sing dikepengini karo korupsi, rampasan, lan munafik kaya Evo Morales, sing uga wis nandur modal minangka Pachacuti?

    Kita terus ndhukung 2MM amarga ngerti yen kita urip ing tengah-tengah keruntuhan model, ide lan kapercayan, sing kalebu kita kabeh. Lan sanajan saiki prekara kanggo negesake sisih, kayata inersia saka Perang Dingin, sentimen lan pengalaman sing jero saka wong-wong Amerika kita dudu pamilike, uga agama, utawa kapercayan, utawa ideologi. Lan kawicaksanan jero lan ati sing tulus bakal ngatasi kekerasan kasebut sing nyebabake konflik politik lan non-ras, sanajan dheweke isih nyoba ngapusi arah kasebut.

    Daniel Mauricio Rodríguez Peña
    link ing Bolivia

    jawaban

Deja un comentario