World March bakal ditampilake ing Kongres

Sabanjure 2 Oktober, ing Kongres Deputi, meja bundar, presentasi MM kaping 3

Minangka bagéan saka akeh aktivitas lan acara kanggo nonviolence lan perdamaian sing dumadi ing saindhenging Spanyol lan ing saindhenging donya, ing Oktober 2* Ing 2023, ing Kongres Perwakilan, meja bunder digital lan pribadi bakal dianakake kanggo nampilake 3rd World March for Peace and Nonviolence.

Dina Senin, 2 Oktober jam 16. Ing kamar Hernest Lluch, sing ana hubungane karo Majelis Legislatif San José de Costa Rica, presentasi bakal dianakake kanthi partisipasi:

Federico Mayor Zaragoza: Ketua DPRD Kab Budaya Foundation Peace lan mantan direktur UNESCO.
Rafael de la Rubia: Promoter World Marches for Peace and Nonviolence lan pangadeg World without Wars and Violence Association.
Geovanny Blanco: Anggota MSGYSV lan koordinator World March ing Costa Rica.
Lisset Vasquez saka Meksiko: Koordinasi rute Mesoamerika lan Amerika Utara.
Madathil Pradeepan saka India: Rute Asia lan Oseania.
Marco Inglessis saka Italia: The World March ing Eropah.
Martine Sicard, saka Monde San Guerres et San Violence, koordinat bagean Afrika.
Cecilia Flores, saka Chili, ngoordinasi bagéan Amérika Kidul ing Latin American Hope.
Carlos Umaña, Co-President of IPPNW, The International Association of Physicians for the Prevention of Nuclear War.
Jesus Arguedas, saka World Without Wars lan Without Violence Spanyol.
Rafael Egido Pérez, Sosiolog, dewan kanggo Partai Buruh Sosialis Spanyol (PSOE) ing Serna del Monte.

KOORDINASI lan PRESENTS: María Victoria Caro Bernal, PDTA. Honor of the Rhetoric and Eloquence Group of the Ateneo de Madrid, Director of International Festival of Poetry and Art Grito de Mujer.

Presentasi, kalebu ing agenda Parlemen, bisa dideleng langsung ing Saluran Parlemen: Pemrograman Saluran Parlemen.

Ing pungkasan presentasi Spanyol, jam 17.00:XNUMX (Eropa Tengah), sampeyan bisa nerusake rapat kasebut (**) kanthi nekani acara kasebut ing Majelis Legislatif Kosta Rika.


* 2 Oktober, dina lairé Mahatma Gandhi, dipengeti kanggo ngurmati, minangka pionir non-kekerasan, minangka Dina Non-kekerasan Sedunia. Ing situs web PBB, diterangake kanggo kita babagan pengetan iki: 'Selaras karo resolusi A/RES/61/271 Majelis Umum, tanggal 15 Juni 2007, sing netepake pengetan, Hari Internasional Iku minangka kesempatan kanggo "nyebarake pesen non-kekerasan, kalebu liwat pendidikan lan kesadaran umum." Resolusi kasebut negesake maneh "relevansi universal prinsip non-kekerasan" lan kepinginan kanggo "njamin budaya tentrem, toleransi, pangerten lan non-kekerasan." Ngenalke resolusi ing Majelis Umum atas jenenge 140 co-sponsor, Menteri Luar Negeri India Anand Sharma ujar manawa sponsor sing amba lan macem-macem resolusi kasebut minangka refleksi saka rasa hormat universal kanggo Mahatma Gandhi lan relevansi filosofi sing langgeng. Kanthi ngutip ujare almarhum pimpinan kasebut, dheweke ujar: "non-kekerasan minangka kekuwatan paling gedhe sing bisa ditindakake manungsa. Iku luwih kuat tinimbang senjata pemusnah sing paling kuat sing digagas dening kapinteran manungsa.

** https://us06web.zoom.us/j/85134838413?pwd=gMSaysnlV38PvLbFLNfwfPuf8RSqaW.1

2 komentar babagan "The World March bakal ditampilake ing Kongres"

  1. Awake dewe iki rakyate iso ngelakoni opo wae ben donya iki berubah lan anak-anak ora usah mati ing perang sial, aku ora peduli asale saka negara ngendi, anak-anak kita.

    jawaban

Deja un comentario