8 Maret: Maret pungkasan rampung ing Madrid

8 MARTA: ING DUNIA 2ND UNTUK PEPA LAN NOVIOLENSE DITUTUPAKI PAKET ING MADRID

Sawise 159 dina ngunjungi planet kasebut kanthi kegiatan ing 51 negara lan 122 kutha, mlumpat kesulitan lan pirang-pirang kedadeyan, Tim Dasar 2ª World March Dheweke rampungake wisata ing Madrid tanggal 8 Maret, tanggal sing dipilih minangka penghargaan lan nuduhake dhukungan kanggo perjuangan wanita. Kedatangan kasebut dirayakake liwat acara sing beda antarane 7 lan 8 Maret.

Ana, 7 Maret: saka Vallecas tekan Retiro

Esuk ing Pusat Budaya del Pozo ing lingkungan Vallecas, a konser kembar antarane Sekolah Núñez de Arenas, orkestra Pequeñas Huellas (Turin) lan Manises Cultural Athenaeum (Valencia); satus bocah lanang lan wadon padha nindakake macem-macem musik, lan sawetara lagu rap.

Sadurunge masarakat sing dikirim dening kulawarga lan kanca-kanca, lan gambar latar mburi simbol manungsa Damai lan Nonviolence, Rafael de la Rubia njupuk lantai ngelingi manawa simbol manungsa pisanan wis digawe persis ing sekolah Núñez de Arenas lan manawa kembar tangi saka persiapan kanggo World World; Dheweke menehi komentar manawa ing kursus kasebut dheweke uga nemokake ing pirang-pirang papan bocah lanang nggunakake rap minangka wujud ekspresi musik kanggo nyambung karo wong enom. Banjur, dheweke ngajak wong diwasa supaya menehi perhatian marang para nom-noman sing nuduhake dalan kanthi nilai-nilai anyar, kayata ngrawat lingkungan lan solidaritas.

Ing wayah sore upacara penutupan "resmi" tanggal Maret ditindakake ing Auditorium ing Gedung Arab cedhak Taman Retiro. Para pamiarsa bisa menehi konsultasi ing balai mlebu macem-macem bahan sing ditawakake tim dhasar sajrone Maret, kayata koper buku karo gambar saka wong neneka sing teka ing Roma saka macem-macem negara ing Afrika, nyabrang Tengah.

Sawise pirang-pirang ucapan matur nuwun menyang Casa Árabe, Martina S. nampani para rawuh sing ana, sawetara saka India (Deepak V.), Kolombia (Cecilia U.), Chili (Lílian A.), Prancis (Chaya M. lan Denis M.) Italia (Alessandro C., Diego M. lan Monica B.), Jerman (Sandro C.), uga meh kalebu kanca sing ora bisa fisik amarga visa utawa masalah kesehatan ngetutake sesi liwat streaming . Rafael de la Rubia nate nggawe pamriksan babagan carane MM ke-2 iki muncul lan ana hubungane karo sing pertama lan kelingan sumbu tematik.

Saklajengipun, wakil negara-negara saking limang bawana nyariosaken babagan prekara-prekara sing paling penting sing kedadeyan sajrone lan sekitar Maret. Kabeh wis dilengkapi komentar, anekdot, gambar gambar lan masang pesen video saka macem-macem negara, nyebabake macem-macem kegiatan sing ditindakake dening para aktivis lan dening pirang-pirang kelompok lan institusi.

Pungkasan, sawetara tumindak lan proyek kasebut, sing diwenehi tliti beda, mula ana ing perjalanan:

  • Kembar antarane pusat pendhidhikan. Kolej lan Universitas.
  • Edisi buku ing Maret: a) Gambar buku omah penerbitan Saure kanthi blok tematik saka MM; b) Buku MM kaping 2, nglumpukake apa wae sing wis ditindakake lan c) Game Goose MM
  • Pranyatan saka kapentingan kotamadya utawa kapentingan budaya ing MM ing tingkat kotamadya lan daerah.
  • Kampanye "Laut Tengah, Segara Damai" nyatakake kutha minangka Kedadean tentrem. Sabanjure tumindak ing Laut Adriatik.
  • Senegal (Thiès): Forum "Afrika menyang tumindak tanpa upaya"
  • Maret Amerika Latin kanggo Nonviolence2021 ing San José, Costa Rica, ing ngendi rong rute bakal mlebu saka sisih lor lan kidul bawana.
  • Konferensi "Wanita Enterprising ing Argentina (Tucumán)
  • Kampanye "Ayo aktifake Damai ”Ing Nepal / India / Pakistan
  • Campur tangan ing puncak Pawarta Bebungah Nobel (Sidang Kemuncak Harga Nobel Damai)ing Korea Kidul (Seoul).
  • Partisipasi ing konferensi babagan Narkoba Gangguan saka Biro Perdamaian Internasional lan bisa rapat karo Guterres, Sekretaris Jenderal PBB ing AS. (New-York)
  • Usul festival kanggo ngrayakake pengesahan TPAN ing Jepang (Hiroshima).
  • Observatories kanggo tumindak nonjol ing Curitiba lan panitia permanen kanggo Nonviolence ... ing Brasil.

Acara kasebut ditutup kanthi manthuk menyang kahanan lingkungan, ngajak kabeh wong dadi sensitif lan kontaminasi karo virus nonviolence.

Minggu 8 Maret: Puerta del Sol, Km.0 lan simbol manungsa

Wiwit jam 11 WIB ing Puerta del Sol ing ngarepe Km.0 narik kawigatosan para passer. Tim promotor Madrid karo sawetara kanca liyane, sing teka ing dina sadurunge saka Brussels lan Tangier, lagi nyandhak spanduk stereo lan ora bisa digunakake nalika simbol ora kejiret digambar ing lemah. Bunder digawe ing sekitar sing wong sing penasaran wiwit mabur. Marian, saka "Wanita sing mlaku tentrem"Dheweke narik kawigaten irama drum babagan arti acara kasebut ing dina kasebut lan menehi lantai menyang Rafael de la Rubia: "… Sawise 159 dina, kita nutup ing wulan Maret Donya kaping 2 iki kanggo Damai lan Nonviolence.

Ing wektu iki, MM wis nindakake kegiatan ing 50 negara lan luwih saka 200 kutha lan duwe tim dhasar, sing ana sawetara, sing planet iki dicegah ... Perarakan iki diilhami dening wong tuwa sing ora duwe budidaya sing wis ndhisiki kita, sing diajeni ing dalan: M. Gandhi ing Sevagram Ashram (India) lan Silo ing Punta de Vacas Park (Argentina), lan liya-liyane… ”. Sawise ngaturake matur nuwun kanggo para peserta, dheweke ngajak kabeh wong melu proyek ing proyek3 Maret !!! 5 taun wiwit saiki, ing 2024.

Encarna S. dening Asosiasi Wanita Kemanusiaan kanggo Nonviolence, njaluk panjaluk kanggo milih peran wanita kanggo jagad sing ora ganas. "Iki wektu wanita munggah, pemilik intine lan setya urip. Kita nyatakake manawa urip diancam, manawa manungsa wis kaancam bakal punah, lan kita setya nglindhungi. Miwiti dina iki, kita ngajak komitmen kanggo nglindhungi urip, hubungan, nggawe jaringan: jaringan solidaritas, perawatan, jaringan manungsa saka wanita. Supaya kita bisa bali menyang pangerten spesies, cathetan sing kabeh wong dadi siji "

Sawise klorografi sing wis dijadwal sadurunge, rong klompok mlebu kanthi rong cagak lan pindah ing garis sing digambar ing lemah nganti ngonfigurasi simbol Nonviolence. Ing sinyal sing disepakati, karton putih lan ungu diangkat, menehi tandha kepiye, saka pusat ungu, wanita nyebarake kekuwatan kanthi warna putih. Saka gambar ing ndhuwur direkam kanggo duwe memori acara kasebut. Mlaku saka bunder, para peserta nuduhake kabungahan karo masarakat liyane.

Banjur, Maret ditutup kanthi resmi sawise 148 ewu km. ngubengi planet kasebut ing Km sing padha. saka udakara 0 dina kepungkur.

Ing wayah sore aktivis MM kaping pindho melu demonstrasi gabungan feminis 2M.

Dheweke loro dina lengkap lan ngguyu bareng karo wong saka macem-macem negara lan budaya, siap terus kolaborasi ing mangsa ngarep. Bukti iki yaiku yen dina esuk wis rampung ing rapat-rapat informal kanggo ngumumake proyek-proyek saka Maret Amerika Latin kanggo Nonviolence lan kampanye Segara Laut Damai ...


Tulisan: Martine SICARD saka Donya tanpa Perang lan tanpa Kasar
Gambar: Pepi lan Juan-Carlos lan, Deepak, Saida, Vanessa, ...
0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario