8 Maret: Maret pungkasan rampung ing Madrid

8 MARTA: ING DUNIA 2ND UNTUK PEPA LAN NOVIOLENSE DITUTUPAKI PAKET ING MADRID

Sawise 159 dina ngunjungi planet kasebut kanthi kegiatan ing 51 negara lan 122 kutha, mlumpat kesulitan lan pirang-pirang kedadeyan, Tim Dasar 2ª World March Dheweke rampungake wisata ing Madrid tanggal 8 Maret, tanggal sing dipilih minangka penghargaan lan nuduhake dhukungan kanggo perjuangan wanita. Kedatangan kasebut dirayakake liwat acara sing beda antarane 7 lan 8 Maret.

Ana, 7 Maret: saka Vallecas tekan Retiro

Esuk ing Pusat Budaya del Pozo ing lingkungan Vallecas, a konser kembar antarane Sekolah Núñez de Arenas, orkestra Pequeñas Huellas (Turin) lan Manises Cultural Athenaeum (Valencia); satus bocah lanang lan wadon padha nindakake macem-macem musik, lan sawetara lagu rap.

Sadurunge pamiarsa kulawarga lan kanca sing setya, lan gambar latar mburi simbol manungsa kanggo Peace lan Nonviolence, Rafael de la Rubia njupuk jubin, ngelingake yen simbol manungsa pertama digawe kanthi tepat ing sekolah Núñez de Arenas lan kembaran muncul saka persiyapan kanggo Maret Dunia; Dheweke menehi komentar manawa dheweke uga nemokake bocah lanang ing macem-macem panggonan nggunakake rap minangka bentuk ekspresi musik kanggo nyambung karo para mudha. Banjur, dheweke ngajak wong diwasa supaya nggatekake para nom-noman sing nuduhake cara kanggo nilai-nilai anyar, kayata ngrawat lingkungan lan solidaritas.

Ing wayah sore, upacara penutupan "resmi" Maret ditindakake ing Auditorium ing Gedung Arab cedhak Taman Retiro. Para pamiarsa bisa menehi konsultasi ing balai mlebu macem-macem bahan sing ditawakake tim dhasar sajrone Maret, kayata koper buku karo gambar saka wong neneka sing teka ing Roma saka macem-macem negara ing Afrika, nyabrang Tengah.

Sawise pirang-pirang ucapan matur nuwun menyang Casa Árabe, Martina S. nampani para rawuh sing ana, sawetara saka India (Deepak V.), Kolombia (Cecilia U.), Chili (Lílian A.), Prancis (Chaya M. lan Denis M.) Italia (Alessandro C., Diego M. lan Monica B.), Jerman (Sandro C.), uga meh kalebu kanca sing ora bisa fisik amarga visa utawa masalah kesehatan ngetutake sesi liwat streaming . Rafael de la Rubia nate nggawe pamriksan babagan carane MM ke-2 iki muncul lan ana hubungane karo sing pertama lan kelingan sumbu tematik.

Saklajengipun, wakil negara-negara saking limang bawana nyariosaken babagan prekara-prekara sing paling penting sing kedadeyan sajrone lan sekitar Maret. Kabeh wis dilengkapi komentar, anekdot, gambar gambar lan masang pesen video saka macem-macem negara, nyebabake macem-macem kegiatan sing ditindakake dening para aktivis lan dening pirang-pirang kelompok lan institusi.

Pungkasan, sawetara tumindak lan proyek kasebut, sing diwenehi tliti beda, mula ana ing perjalanan:

  • Kembar antarane pusat pendhidhikan. Kolej lan Universitas.
  • Edisi buku ing Maret: a) Gambar buku omah penerbitan Saure kanthi blok tematik saka MM; b) Buku MM kaping 2, nglumpukake apa wae sing wis ditindakake lan c) Game Goose MM
  • Pranyatan saka kapentingan kotamadya utawa kapentingan budaya ing MM ing tingkat kotamadya lan daerah.
  • Kampanye "Mediterania, Segara Damai" nyatakake kutha minangka Kedadean tentrem. Sabanjure tumindak ing Laut Adriatik.
  • Senegal (Thiès): Forum "Afrika menyang non-kekerasan"
  • Maret Amerika Latin kanggo Nonviolence2021 ing San José, Costa Rica, ing ngendi rong rute bakal mlebu saka sisih lor lan kidul bawana.
  • Konferensi "Wanita wirausaha " ing Argentina (Tucumán)
  • Kampanye "Ayo ngaktifake Damai ”Ing Nepal / India / Pakistan
  • Campur tangan ing puncak Pawarta Bebungah Nobel (Sidang Kemuncak Harga Nobel Damai)ing Korea Kidul (Seoul).
  • Partisipasi ing konferensi babagan Narkoba Gangguan saka Biro Perdamaian Internasional lan bisa rapat karo Guterres, Sekretaris Jenderal PBB ing AS. (New-York)
  • Usul festival kanggo ngrayakake pengesahan TPAN ing Jepang (Hiroshima).
  • Observatorium kanggo non-kekerasan ing Curitiba lan komite permanen Non-kekerasan… ing Brasil.

Acara kasebut ditutup kanthi manthuk menyang kahanan lingkungan, ngajak kabeh wong dadi sensitif lan kontaminasi karo virus nonviolence.

Minggu 8 Maret: Puerta del Sol, Km. 0 lan simbol manungsa

Wiwit jam 11 WIB ing Puerta del Sol ing ngarepe Km.0 narik kawigaten wong sing liwat. Tim promotor Madrid karo sawetara kanca liyane, teka dina sadurunge saka Brussels lan Tangier, nginstal peralatan musik lan nampilake spanduk nalika simbol non-kekerasan ditarik ing lemah. Lingkaran digawe ing sekitar sing nonton wiwit muter. Marian, saka “Wanita sing mlaku tentrem", Nggawe perhatian marang irama drum babagan arti acara kasebut ing dina kasebut lan menehi lantai kanggo Rafael de la Rubia: "… Sawise 159 dina, kita nutup ing Maret 2 Dunia iki kanggo Perdamaian lan Non-Kekerasan.

Sajrone wektu kasebut, WM nganakake kegiyatan ing 50 negara lan luwih saka 200 kutha lan duwe tim pangkalan, lan ana sawetara tim, lan ngubengi planet iki ... Pawai iki diilhami dening para bapak non-kekerasan sing wis ndhisiki kita, sing wis diajeni ing dalan: M. Gandhi ing Sevagram Ashram (India) lan Silo ing Parque Punta de Vacas (Argentina), lan liya-liyane ... ". Sawise matur nuwun marang para peserta, dheweke ngundang kabeh wong supaya melu proyek ¡¡¡3 Maret !!! 5 taun wiwit saiki, ing 2024.

Encarna S. dening Asosiasi Wanita Kemanusiaan kanggo Nonviolence, njaluk panjaluk kanggo milih peran wanita kanggo jagad sing ora ganas.  "Iki minangka jam nalika para wanita bakal munggah, duwe inti lan komitmen kanggo urip. Kita negesake manawa urip diancam, manungsa bakal diancam, lan kita bakal ngayomi. Wiwit dina iki, kita ngajak komitmen kanggo nglindhungi urip, nggawe hubungan, nggawe jaringan: jaringan solidaritas, perawatan, jaringan manungsa saka feminin. Supaya kita bisa ngerteni maneh spesies, cathetan manawa kabeh wong dadi siji "

Sawise koreografi sing wis ditemtokake sadurunge, rong klompok mlebu saurutan ing rong cagak lan pindhah ing garis sing digambar ing lemah nganti nyiyapake simbol Nonviolence. Ing sinyal sing disepakati, kertu putih lan ungu diangkat, nuduhake manawa, saka tengah kain wungu, para wanita nyebar tanpa kekerasan ing warna putih. Gambar direkam saka ndhuwur kanggo ngeling-eling acara kasebut. Sawise ninggalake lingkaran kasebut, para peserta nuduhake rasa seneng karo para pamirsa liyane.

Banjur, Maret ditutup kanthi resmi sawise 148 ewu km. ngubengi planet kasebut ing Km sing padha. saka udakara 0 dina kepungkur.

Ing wayah sore aktivis MM kaping pindho melu demonstrasi gabungan feminis 2M.

Dheweke loro dina lengkap lan ngguyu bareng karo wong saka macem-macem negara lan budaya, siap terus kolaborasi ing mangsa ngarep. Bukti iki yaiku yen dina esuk wis rampung ing rapat-rapat informal kanggo ngumumake proyek-proyek saka Maret Amerika Latin kanggo Nonviolence lan kampanye Laut Perdamaian Mediterania ...


Tulisan:  Martine SICARD saka Donya tanpa Perang lan tanpa Kasar
Gambar: Pepi lan Juan-Carlos lan, Deepak, Saida, Vanessa, ...
0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario