Bukak 2 World Maret

Wis diluncurake 2 World Maret kanggo Damai lan Nonviolence ing lingkungan sing nyenengake lan bersejarah Circulo de Bellas Artes de Madrid.

2 saka Oktober 2019 iki, ing Circle of Fine Arts of Madrid, sawise wiwitan simbolis ing Maret Maret ing km 0 Puerta del Sol, ditindakake ing Circle of Fine Arts, tumindak resmi sing menehi tandha wiwitan. .

Iki dirawuhi dening sawetara pamicara ing macem-macem panel sing campur tangan ing ngarsane sawetara wong 200, kabeh enak banget karo ramalan gambar lan video.

Aktivitas mawarni-warni sing ditindakake ing taun-taun sadurunge 3 diwenehake luwih dhisik

Realisasi simbol Perdamaian lan Nonviolence ing pusat pendhidhikan lan olahraga Jesús Arguedas (MSGySV Spanyol).

Martsa sing ditindakake ing Amerika Tengah lan Kidul dening Sonia Venegas saka Ekuador sing melu loro.

Pakaryan kesadaran sing ditindakake ing Spanyol ing tingkat parlementer babagan peran sing bisa ditindakake dening timbalan ing meksa pamrentah nalika menehi tandha saka Prajanjen babagan Larangan Senjata Nuklir - TPAN digawe dening Pedro Arrojo.

Lan uga kahanan kampanye "Telpon menyang kutha-kutha" kanggo ndhukung TPAN kanthi komitmen sing digawe ing tingkat kotamadya dening Carlos del Pozo lan Antonio Pérez saka Gerakan Sosial Casar (Guadalajara-Spanyol).

Matur suwun babagan transfer video iki menyang Juan C. Marín

Banjur, tema pusat ing 2 World Maret dibahas

    • Pedro Arrojo (Hadiah Goldman) negesake kahanan darurat sosial amarga masalah sumber, dene Paco, saka Extinction-Rebellion Spain lan Nicolás, saka Jumuah kanggo Masa Depan nglaporake babagan Iklim Iklim Sedunia pungkasan lan diundang kanthi tekad kanggo tumindak Ora kuwat minangka cara kanggo meksa pamrentahan marang darurat iklim.
    • Carlos Umaña (ICAN, Hadiah Nobel Perdamaian) campur tangan liwat video saka Costa Rica sing nerangake résiko saiki kacilakan nuklir, lan rinci babagan saiki perjanjian perjanjian nuklir TPAN, dipromosikake dening negara-negara 122, sing ditandatangani dening 79 lan diesahake dening 32, nganti tanggal Mung 18 sing isih ana ratifikasi sing bisa ditindakake ing PBB.
    • Non diskriminasi: Carmen Magallón Dheweke nyatakake dhukungan ing bagean WlLPF-Spanyol lan Marian Galan (Wanita mlaku Damai) nyorot kahanan wanita ing negara liya lan uga nggawe tuduhan wanita minangka juru kunci Bumi Bumi.
    • Nonviolence: Philippe Moal (World Center for Humanist Studies) Aku negesake manawa ana panganiaya, ana kemungkinan sistematis sing ora duwe kabecikan, lan nggedhekake etika, alat, keuntungan lan metode tumindak, ngidini menehi jawaban sing koheren lan relevan karo pribadi lan sosial.
    • Multilateralism: Video saka Federico Mayor Zaragoza (Budaya Yayasan Damai) sing bakal diluncurake ing Maret kanthi tema landasan ulang Bangsa-Bangsa Bersatu.

Sawetara alat dituduhake kanggo mbantu menehi luwih akeh garansi ing wulan Maret lan pendidhatan ora pati rame

Consuelo Fernández (COPEHU), lan Philippe Moal (Observatorium Noviolencia) menehi komentar babagan pengalaman nalika nganakake bengkel ing macem-macem lapangan (universiti, perpustakaan umum, lan liya-liyane).

Ing bagean paling teknis, Carlos Rossique presented aplikasi komputer kanggo partisipasi warga lan Antonio Gancedo cara sing beda karo panyebaran Maret ing Jaringan bakal didhukung.

Bagean budaya lan seni ora kurang

    • Fran saure, Editor (Editorial Sauré) ngandhani babagan tindakan sing ditindakake ing dina sing padha 2 wulan Oktober ing Bilbao dening penerbit kasebut nyebarake buku ilustrasi gratis menyang 500 enom kanggo nambah kesadaran babagan buli.
    • Encarna Salas Dheweke nuduhake pengalaman anyar babagan Festival musik-budaya sing disusun ing tetanggan Eva ing Madrid.
    • Para aktor Alberto Ammann Dheweke pengin negesake peran yen budaya bisa ngluwihi hiburan, dadi alat kanggo kesadaran lan refleksi.
Matur suwun kirim gambar kasebut menyang Juan C. Marín lan Iban P. Sánchez.

Pungkasan, Rafael de la Rubia nerangake prinsip lan perjalanan umume

Pungkasan, Rafael de la Rubia (MSGySV) koordinator 2 World Maret, nerangake prinsip lan path umum, kepiye pirang-pirang aksi sing digawe ing langkah saka tim dasar bakal digambarake, uga operasi.

Nalika cuaca ora ngidini ngetik rute kanggo saben benua (kalebu ing Artik, Antartika lan "Maret kanthi prau ing Mediterania").

Rafael rampung karo telpon inspirasi kanggo melu nyoba kasebut:

"... Ana ing cakrawala sing ditrapake manungsa kanggo masa depan ...
Saben dheweke nindakake kanthi kekuatan ...
Nuntun pikiran sehat pribadi lan menehi pituduh marang masarakat.
Ing kana kita bakal ketemu maneh lan kita bakal ngerti awake dhewe minangka manungsa"

Minangka penutupan, Isabel Bueno, saka CEIP Núñez de Arenas (Madrid) lan Carolina Egüez, saka Little Footprints (Italia), menehi komentar babagan proses kembar antarane sekolah kasebut kanthi orkestra sing ngirim saka Turin (Italia) pesen saka Sabina Colona-Pretti, pangadeg orkestra.

Aku mungkasi acara kasebut kanthi konser apik saka Musik Galactic diinterpretasikake dening Segara biru y Joshua Arias; ing ngarep, tampilan panorama Madrid sing menehi cahya kanggo ngrampungake menyang dina ing 2 Oktober, nalika gambar lan salam saka sawetara bagean ing planet iki isih dirayakake ngrayakake wiwitan saka World Maret.

Martine SICARD
Donya tanpa Perang lan Kasar


Kita ngatur dhukungan kanthi nyebarake jaringan web lan jaringan sosial ing 2 World Maret

web: https://www.theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
5 / 5 (1 Review)

Deja un comentario