Maret Dunia kaping 3 diumumake

Maret kaping 3 ing taun 2024 diumumake ing Forum Non-Kekerasan ing Mar del Plata - Argentina

Maret kaping 3 ing taun 2024 diumumake ing Forum Non-Kekerasan ing Mar del Plata - Argentina

Ing pahargyan Mengeti 10 saka Minggu Non-Kekerasan ing Mar del Plata disurung Osvaldo Bocero y Karina Freira ing endi aktivis saka luwih saka 20 negara Amerika, Europa y Afrika.

Ana ing kana Rafael de la Rubia diumumake langsung saka Madrid yen ing 2024 ing 3ª World March for Peace and Nonviolence.

El Forum Non-Kekerasan Diwiwiti kanthi upacara cilik lan emosional panjaluk perdamaian donya ing telung basa: español, portugues y guarani. Minangka sawetara menit meditasi lan sesambungan antarane para peserta.

Osvaldo nampilake prestasi lan kemajuan sing diwiwiti yaiku Minggu Kanggo Non-Kekerasan ing framework saka 1ª World March ing 2009 lan kepiye kemajuane sajrone 10 taun iki. Dokumentasi ringkesan cekak ditampilake karo gambar lelungan kasebut.

Kita ngasilake sawetara proposal sing Rafael de la Rubia, juru bicara kanggo Donya Maret, kasebut ing pidato:

"Is Minggu Non-Kekerasan Iki minangka conto permanen sajrone 10 taun, sing dadi inspirasi. Iki minangka kegiatan sing tetep ana ing proses kasebut, sing nuduhake cara lan kemajuane.

Tembung tanpa kekerasan:

Ing dina iki, kita pengin nganakake istilah non-kekerasan

Ing wiwitan Februari 2016, ing Forum Peña Blanca (Honduras), asosiasi humanis MSGySV ngluncurake kampanye kalebu tembung non-kekerasan ing kamus Akademi Bahasa Spanyol.

Babagan tumindak iki menyang basa liyane sing uga ora duwe tembung. Non-kekerasan ing Rusia diarani ненасилие, ing basa Ceko yaiku nenásilí, ing basa Jerman gewaltlosigkeit, ing Italia nonviolenza lan ing basa Inggris nonviolence, nanging ing basa Spanyol ora ana.

Supaya tembung kasebut kalebu ing kamus basa Spanyol, mesthine kudu didokumentasikake yen digunakake biasane, mula bisa uga cara kalebu. Amarga iku gumantung marang agen sosial supaya bisa digunakake supaya panggunaane bisa digeneralisasi lan maknane diasimilasi lan dingerteni ing kabeh papan sing nganggo basa Spanyol.

We njupuk kauntungan saka Dina Non-Kekerasan kanggo ngundang supaya digunakake dadi siji tembung, bebarengan lan tanpa tanda hubung, mula bisa dadi tembung resmi ing basa Spanyol. Ayo kolaborasi kanggo ngetrapake panggunaan lan, kanggo menehi entitas tembung kunci kanggo era sosial sing anyar.

Festival Film Non-Kekerasan: Dina iki diwiwiti Festival Internasional 3 dina iki sing dipromosikan dening FICNOVA.

Laut Perdamaian Mediterania: Kampanye diwiwiti ing 2ª World March sing arep ngowahi Mediterania ing segara perdamaian, rapat budaya lan bebas saka senjata nuklir.

Buku:

- Sketchbook saka Saure Editorial. 100 kaca. Bakal metu ing sawetara minggu. Ing basa Spanyol lan Basque. Edisi ing basa liya bisa diarepake.

- Buku saka Sekretariat Hadiah Nobel Perdamaian: Wis takon MSGySV nulis bab nonviolence. Kita kudu ngirim ing wulan Desember taun iki.

-Buku MM kaping 2. Kita karo konten lan majelis. Informasi isih ilang saka sawetara panggonan.

Kita ngelingi ngenteni luwih suwe lan bisa digunakake nalika TPAN. Yen ngono, kita bakal nggabungake bab tartamtu babagan topik kasebut.

-Kegiatan sabanjure

- Kita lagi nggarap Festival cyber-activism warga global kanthi tema kasebut TPAN kanggo ngrayakake wiwit dileksanakake PBB. Kita ngetung kanggo wiwitan taun 2021.

- Kita bakal melu ing Maret kanggo Perugia Damai - Assisi 10 Oktober ngarep.

- Konferensi Internasional: Ing Gin ing pungkasan wulan Oktober, Sekretariat Hadiah Nobel Perdamaian wis ngundang MSGySV melu-melu karo 4 organisasi internasional liyane, saengga para mudha saka organisasi kasebut nyedhiyakake usul, proyek lan tumindak.

- Forum Regional kanggo Perdamaian ing Amerika Latin ing Maret saka 2021 didhukung dening Hadiah Nobel Perdamaian kanthi dhukungan saka kutha Merida-Meksiko lan 9 universitas ing wilayah kasebut Maya. Awak kita uga diundang MSGySV.

-3 Maret World

-Kami resmi ngumumake 3ª MM bakal diwiwiti tanggal 2 Oktober 2024

-Kaya ing 2ª MM bakal diwiwiti lan pungkasan ing kutha sing padha sawise ngubengi planet iki.

-Iku bakal nggabungake wisata regional kayata: Maret Amerika Selatan, Maret Amerika Tengah, Maret kanggo Laut Perdamaian Mediterania y Maret Amerika Latin. Muga-muga ana liyane sing bakal melu. Muga-muga kita duwe pawai kanthi identitas ing saindenging bawana.

-Iku uga bakal nggabungake format tur virtual, supaya bisa menehi partisipasi paling gedhe kanggo sing kepengin.

Kalender Dunia kaping 3 Maret

-Ong 21/6/2021, pangkalan kasebut bakal dingerteni manawa kutha-kutha kasebut ndhaptar MM kaping 3 2024.

-Kota calon bakal ngirim lamaran tanggal 21/6/2022.

-2/10/2022 bakal diumumake ing endi MM kaping 3 bakal diwiwiti / mungkasi.

-2/10/2024 wiwitan 3 Maret Dunia.

Saka Tim Koordinasi Global MSGySV Aku dikandhani, wulan Oktober iki, sensus anggota anyar bakal dileksanakake banjur pemilihan kanggo tim koordinasi global anyar bakal ditindakake. Banjur kita ngajak sampeyan melu lan melu Donya tanpa Wars lan Kekerasan.

Ora liya, matur nuwun kanthi sanget…


Kita matur nuwun marang Liz Vasquez kanggo terjemahan basa Inggris saka artikel iki.
0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario