Masyarakat Senegal ngrayakake Maret

Ing 30 lan 31, tim dhasar 2 World Maret ngunjungi desa N'diadiane, ing wilayah M'bour - Thiès lan Bandoulou, ing wilayah Kaolack.

Rong desa ing Senegal ngrayakake 2ª World March.

Ing kaloro kasus kasebut, iki dadi thanks kanggo tumindak sing ditindakake pirang-pirang taun Energi kanggo Hak Asasi Manungsa, sing wis ngangkat sekolah lan pusat budaya ing loro desa, sing bisa ngatur acara kasebut.

Dina 30, ing N'diadane, minangka bagean saka komunitas Sessene, pesisir desa 19 kanthi jumlah penduduk 3300, bisa uga ngunjungi sekolah nursery, pusat budaya karo perpustakaan uga taman karo sumur.

Banjur ana sawetara tabel pertukaran babagan masalah lingkungan, hak asasi manungsa, wanita lan pendhidhikan.

Ing wayah sore ing tumindak nampa Maret, sing diselaras karo Thierno N'Gom, Walikota Paulus Séne diiringi M'Baye Séne, kepala desa, imam lan pandita kutha melu.

Sawise tembung sing beda, kalebu ing Rafael de la Rubia lan Martine Sicard dening tim 2 World Maret, penghormatan dibayar kanggo tokoh Maissa Gueye, sing tilar donya ing wulan Nopémber lan asal-usul proyek ing papan kasebut.

Pertunjukan teater nyusul babagan pahargyan awal lan kekerasan politik sing diikuti karo upacara tradisional kanthi musik lan tari.

Esuke teka ing desa Bandoulou

Dina 31 ing Bandoulou, saka komune N'diaffate, sawise kunjungan desa kasebut ing bayangan baobabs, rencana sing padha diikuti karo klompok-klompok sing nyambut gawe ing sekitar masalah lingkungan, hak asasi manungsa, wanita, pendhidhikan, kesehatan

Ana partisipasi kabeh wong enom, sing ndadékaké mikir babagan peran lanang lan wadon.

Ana ijol-ijolan sing dinamis banget sadurunge menehi komentar babagan sintesis masing-masing.

Kegiatan perayaan wis dilereni amarga mati pungkasane wanita desa nglairake, amarga kurang perawatan kesehatan ...


Panyusunan: Martine Sicard

Kita ngatur dhukungan kanthi nyebarake jaringan web lan jaringan sosial ing 2 World Maret

web: https://www.theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario