Umume Negara sing milih TPAN

Ana mung negara-negara 17 sing mbuktekake kanggo mlebu ing Perjanjen Larangan Senjata Nuklir. Kekuwatan gedhe lan negara-negara satelit dheweke pengin ora katon. Bakal dadi pesta gedhe kanggo umat manungsa.

Ing dina iki, 22 / 11 / 2019, dhukungan kanggo Perencatan Senjata Nuklir terus berkembang, saka negara-negara wiwitan 120 wis dadi 151 negara sing ndhukung, mula wong-wong mau 80 wis menehi tandha lan 33 wis nyetujoni. Kita mung ilang 17 supaya bisa ditrapake.

Posisi nasional babagan Prajanjen babagan Larangan Senjata Nuklir

Iki minangka posisi nasional babagan Prajanjen babagan Larangan Senjata Nuklir nganti saiki:

151 Negara sing ndhukung larangan: Afghanistan, Algeria, Angola, Antigua & Barbuda, Argentina, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belize, Benin, Bhutan, Bolivia, Bosnia & Herzegovina, Botswana, Brazil, Brunei , Burkina Faso, Burundi, Kamboja, Kamerun, Cape Verde, Republik Afrika Tengah, Chad, Chile, China, Kolombia, Comoros, Kongo, Kepulauan Cook, Costa Rica, Cote d'Ivoire, Kuba, Republik Rakyat Demokratik Korea, Republik Demokratik saka Kongo, Denmark, Djibouti, Dominika, Republik Dominika, Ekuador, Mesir, El Salvador, Equatorial Guinea, Eritrea, Ethiopia, Fiji, Gabon, Gambia, Ghana, Grenada, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Guyana, Haiti, Suci Deleng, Honduras, Islandia, India, Indonesia, Iran, Irak, Irlandia, Jamaika, Jordan, Kazakhstan, Kenya, Kiribati, Kuwait, Kyrgyzstan, Laos, Libanon, Lesotho, Liberia, Libya, Liechtenstein, Madagascar, Malawi, Malaysia, Maldives, Mali, Malta, Kepulauan Marshall, Mauritania, Mauritius, Mexico, Mongoli Kanggo, Maroko, Mozambik, Myanmar, Namibia, Nepal, Selandia Baru, Nikaragua, Niger, Nigeria, Norwegia, Oman, Pakistan, Panama, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Filipina, Qatar, Rwanda, Saint Kitts & Nevis, Saint Lucia , Saint Vincent & Grenadines, Samoa, San Marino, São Tomé & Príncipe, Arab Saudi, Senegal, Serbia, Seychelles, Sierra Leone, Singapura, Kepulauan Solomon, Somalia, Afrika Kidul, Sudan Kidul, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland, Swiss, Siria, Tajikistan, Tanzania, Thailand, Timor-Leste, Togo, Tonga, Trinidad & Tobago, Tunisia, Turkmenistan, Tuvalu, Uganda, Ukraina, Emirat Arab Arab, Uruguay, Vanuatu, Venezuela, Vietnam, Yaman, Zambia, Zimbabwe.

22 Negara sing ora nglakoni

22 Negara sing ora nglakoni: Albania, Andorra, Armenia, Australia, Kanada, Kroasia, Siprus, Finland, Jerman, Georgia, Yunani, Jepang, Makedonia, Micronesia, Moldova, Montenegro, Nauru, Republik Korea, Romania, Slovenia, Swedia Uzbekistan

22 Negara sing nentang larangan

22 Negara-negara sing nentang larangan: Belgium, Bulgaria, Republik Ceko, Estonia, Prancis, Hongaria, Israel, Italia, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Monaco, Walanda, Palau, Poland, Portugal, Rusia, Slowakia, Spanyol, Turki , Inggris, Amerika Serikat

Kahanan negara sing menehi tandha utawa mbuktekake TPAN yaiku:

Saka negara 159 sing didukung, 80 wis mlebu perjanjian kasebut lan 33 wis nyetujoni. Kasedhiya mung negara-negara 17 sing nyetujoni supaya TPAN mlebu tenaga internasional. Deleng rincian ing http://www.icanw.org/why-a-ban/positions/

Iki minangka kesempatan sing kudu kita rampok

Kita mikir manawa iku kesempatan sing kudu kita lakokake kanggo nambah kesadaran babagan langkah gedhe kanggo manungsa kanggo nglarang senjata nuklir minangka senjata sing paling elek lan ngrusak.

Pesta gedhe bakal teka, meh mesthi ing taun ngarep, kanggo ngrameke entri sing dikuwasa.

Bakal dadi langkah pertama kanggo entuk total larangan ing saindenging planet.

Generasi anyar wis ngerti babagan masalah perubahan iklim lan bencana sing kedadeyan ing tingkat ekologis.

Mesthine, dheweke ora bakal ngerti yen perang nuklir ora mung tegese agresi paling gedhe marang lingkungane, nanging bisa uga pungkasane peradaban manungsa kaya sing kita ngerteni.

Sampeyan kudu nyadari kasunyatan kasebut sanajan ora kepenak lan meksa kita supaya posisi kanthi aktif.

Ing Maret Maret kanggo Damai lan Nonviolence, masalah larangan Senjata Nuklir minangka salah sawijining prioritas pertama. Kita nyengkuyung supaya bebarengan ngrameke minangka langkah pertama sing paling apik.

Informasi liyane ing: https://theworldmarch.org


Panyusunan: Rafaél de la Rubia

Kita ngatur dhukungan kanthi nyebarake jaringan web lan jaringan sosial ing 2 World Maret

web: https://theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario