Mario Rodriguez Cobos - Silo, pangadeg Gerakan Humanist 6 Januari 1938 - 16 September 2010

Wingi ana 16 sing tilar donya ing Mendoza, Mario Luis Rodriguez Cobos, (SILO), Argentina sing universal. Kita transcribe referensi kanggo urip lan karya digawe dening Luis Ammann ing wusana presentation buku Silo "Apuntes de Psicología" ing Pameran Buku ing Tandil, Buenos Aires, 16 Agustus 2007

- Argentina Mendoza | September 17 2010 17: 28

Ing Apuntes de Psicología, buku paling anyar sing diterbitake dening Silo (Ulrica Ediciones, Rosario, Argentina, 2006), editor nulis "biografi" penulis ing telung puluh telu tembung.

Sintesis kasebut dikirim dening Silo sing padha ing sikap sing wis diterangake: kita ora tau duwe komentar biografi sing digawe dening penulis sing ngluwihi setengah pasuryan. Dadi apa kita bakal nerangake ngisor iki Urut saka referensi biografi ora sah digawe ing tanggung jawab kita lan kepinginan kanggo menehi sawetara nyedhaki informasi wong lan karya manungsa iki sing wis ngandika lan ditulis bab kabeh topik kajaba bab awake dhewe.

Ing 1999, ing dipunarani a kanthi irah-irahan pikiraken saka Silo, nulis: The lingkungan lingkungan Silo uniqueness ora teka saka gagasan sing, ditampa ora, sing cetha lan duwe wicara uga-kabentuk. Luwih, siji kudu golek alasan kanggo misteri lan ambiguitas sing ngubengi ing telung faktor, loro sing asing lan siji sing nyangkut iku. Faktor liyane: 1. negara mental kepemimpinan Argentina, militer lan sipil, lan 2. sikap media lokal. 3. Apa amarga Silo minangka kamardikan nggegirisi saka faktor kekuwatan lan ngleksanani kebebasan.

Pisanan nglarang lan nyalahake Silo yaiku diktator Juan Carlos Onganía. Para penganiawan sing paling gigih yaiku José López Rega, sing tanggung jawab kanggo "triple A" geng kanggo polisi lan Ramón J. Camps, dipidana genosida. Karakter kasebut ditemokake yen piwucal Silo kanggo "nonviolence" kanggo mbebasake kapinterane lan sistem kekerasan sing padha mbela. Mangkono, padha nganiaya gagasan, ancaman lan serangan komplotan lan pembunuhan marang anggota Gerakan sing mrodhuksi spontan kanthi gagasan kasebut.

Saliyane kuwi, Silo minangka wong sing gampang lan kerep banget, ora ngerti tontonan lan publisitas. Dheweke ora minangka wong "hubungan media". Akhire, sampean, ditulis lan ngandika ing kabeh topik saka kapentingan kanggo manungsa, ndemek utawa banget penetrating lapangan psikologi, agama lan politik, tansah mromosiaken Tata kang "non-panganiaya" aktif kanggo owah-owahan sosial lan pribadi. Singkat, wis rusak kapentingan, sijine konyol ing panggonan lan ora nggatekake Dispensers saka Fame. Nanging perkara sing nistha kanggo Sistem iki yaiku Silo, sanajan dheweke ora ngusulake, iku pimpinan, Pandhuan spiritual. Wong sing prilaku sing inspirasi; gagasan-gagasan sing isi kekosongan lan, ing ndhuwur kabeh, menehi orientasi mangsa sing beda-beda.

"Mikir, bukak lan pindhah", wis posisi pragmatis. Nanging, pamikiran asli, sing nyakup manungsa lan pengalaman, nyebabake kepatuhan wong sing beda-beda lan nggawe organisasi relawan sing aktif lan berkembang, iki wis "ora bisa ditolerirake" kanggo wong sing seneng banget.

Jawatan tansah mlayu ing cara sing padha: padha nyoba kanggo detract saka panganggo sing, tulisan lan sayings kanggo style HID, gagasan tombol sing digunakake minangka slogans iklan wis kleru. Ora ana sing bisa nyegah sesambungane donya saka mecahake lan tembung-tembung kasebut bisa nyedhaki wong sing gampang.

Tujuan kanggo ngurmati yaiku salah sijine sing ngandhut insulta beda sing wis digawe saka daya dina. Iku ora, kanthi cara, katon unprejudiced saka akademisi Rusia sing mbedakake dheweke karo doctorat kehormatan ing 1993. Iki cara kita nulis ing 1999.

Penyebaran ideologi non-kekerasan nuntun dheweke, ing 1981, kanggo menehi ceramah ing kutha-kutha beda ing Eropah, demo sing kalebu acara ing India. Acara kasebut angel ditindakake, amarga Silo menehi pesen marang ewu wong sing nglumpukake ing salon lan stadion sing dileboni lan ana ing ruang terbuka gedhe, kayata pantai Choupaty ing Bombay. Iki dikenal kanthi mangkono, apa sing dikepalake dhéwé "saiki" sing ora kekerasan saka oyod Latin Amerika. Sawise iku, kuliah ing universitas, pusat budaya lan dalan umum ing hampir kabeh negara, ngrambah adhesi sing akeh jutaan wong ing negara 140.

Bubar, posisi media massa kaya-kaya wis diganti lan pangenalan institusi, kapribaden lan media ing Eropah, ing Asia lan - luwih letih - ing negara kita wis tekan. Media wis ngeculake alangan saka prasangka lan arep ngidini kebebasan ekspresi pemikir iki. Ing 2006, pandhuané kanggo Perdamaian Sedunia, sing fokus ing disarmament nuklir, menangaké kotak, dalan lan, kanggo pisanan, layar televisi, bioskop lan stadion. Dina iki, ana yuta sing ngrungokake Silo lan akeh sing luwih disenengi kanggo ngrungokake wong apik sing tembung alon inspirasi roh.

Pameran umum pungkasan ing gunung wis dadi ziarah massal. Ing 1999, kanggo mèngeti ulang taun 30º saka harangue kawitan umum, sawetara papat ewu wong damping krungu wong ing "Punta de Vacas" ing panggonan kang sepi ngendi pisanan ngandika bab rong atus wong. Ing 2004 padha watara pitung ewu lan ing 2007 jumlahé dadi luwih saka 10 ewu. Taman sing dibangun ana ditampa kanthi permanen lan wis kasebut kanthi pers "Menara Pengawal Iman".

Saka 2002, taun ing Silo ngasilake The Message (nylametake kepribadian ing kabeh miturut solidaritas sosial) wis berkembang ing saindhenging donya Kamar Urban lan Taman. Spasi meditasi lan inspirasi spiritual iki dikembangake ing limang bawana. Sawetara yaiku Parque Punta de Vacas, Manantiales, La Reja, Kohanoff lan Caucaia ing Amérika Kidul; Red Bluff ing Amérika Lor; Attigliano lan Toledo ing Eropah lan, wis miwiti proyek kasebut, Parks Asia lan Afrika.

Referensi pribadi sing menehi jeneng Silo yaiku ringkes: jenenge Mario Luis Rodríguez Cobos, 6 lair ing Mendoza ing Januari 1938. Dheweke nikah karo Ana Cremaschi, bapake Alejandro lan Federico lan manggon ing kutha cilik (Chacras de Coria) ing pinggiran Mendoza. Piyambakipun minangka penulis lan, sawetawis taun, piyambakipun nilaraken pawiyaran minangka tani.

karya utama kang diterbitake ana: humanize bumi, Contributions kanggo pikiraken, The Day saka Winged Lion, pengalaman Dipandu, Universal ROOT Mitos, Huruf kanggo Kanca, Kamus New Humanism, Silo Speaks lan Psikologi Cathetan. Dheweke uga nyunting rong volume karya-karyane. Buku-buku iki wis diterjemahake lan diterbitake ing basa, dialek lan basa utama, lan maca wektu kontestan enom, Kiri Anyar, humanis, ekolog, lan pacifis. Saka taun 2002, kaya sing wis kita gunakake, Silo nerusake pesen kasebut, dimensi rohani.

Yen kita kudu njelasake sawijining profil, kita bakal ngomong yen Silo iku ideolog sing nyinau: Manusia Anyar utawa Universalisme Humanisme (utawa Siloist Humanism, sanajan dheweke nolak denominasi iki); gerakan politik-sosial non-kekerasan: Gerakan Manungsa, lan ekspresi rohani: Pesen.

Doktrin Silo kalebu, cendhak, masalah dhasar sing kepengin manungsa.

0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario