Maret Maret ing Republik Ceko

Anggota Tim Internasional padha ing Prague, Republik Ceko, tanggal 20 Febuari melu kegiatan sing dijadwalake

Maret kaping kalih kanggo Peace and Nonviolence, sing diwiwiti tanggal 2 Oktober 2019 saka Madrid, bakal lelungan ing saindenging jagad lan pungkasan tanggal 8 Maret 2020 ing Madrid maneh, ngunjungi Prague tanggal 20/02/2020.

Wingi, koordinator umum World Maret for Peace and Nonviolence (2nd MM) lan pangadeg organisasi internasional World tanpa Perang lan Kasar, Rafael de la Rubia Spanyol lan Pak Deepak Vyas saka India, anggota Tim Dasar saka. MM ke-2 teka ing Prague.

Ing 141 dina, wulan Maret wis ana ing 45 negara, luwih saka 200 kutha ing kabeh bawana

"Kita wis 141 dina lan ing wektu iki Maret Maret wis nindakake kegiatan ing 45 negara lan udakara 200 kutha ing kabeh bawana. Iki bisa uga nuwuhake dhukungan saka akeh organisasi, lan utamane dhukungan sukarela lan tanpa pamrih ewu aktivis ing saindenging jagad. Kita ing bagean pungkasan sing wis ana ing Eropa, saka Republik Ceko lagi lelungan menyang Kroasia, Slovenia, Italia lan kita bakal nutup World Maret sawise ngubengi planet kasebut ing Madrid tanggal 8 Maret, ing Dina Wanita Internasional, ”ujare Rafael de Pirang ing diskusi panel, sing utamane fokus ing salah sawijining tujuan utama MM ke-2, yaiku nambah kesadaran babagan bebaya gedhe sing ditindakake dening senjata nuklir ing jagad lan kahanan sing anyar sing diwenehake dening progresif Dhukungan saka negara-negara menyang Perjangjian Larangan Senjata Nuklir sing disetujoni ing PBB tanggal 7 Juli 2017.

"Kahanan kasebut yaiku Perjanjen wis disetujoni dening 122 negara, sing ana 81 sing wis mlebu lan 35 wis nyetujoni. Dikira jumlah 50 negara sing dibutuhake kanggo mlebu bisa digayuh ing wulan-wulan sing bakal teka, sing bakal dadi langkah pertama sing penting banget kanggo umat manungsa ing dalan nganti ngilangi. "

Meja bunder uga bisa ngatasi kahanan ing Republik Ceko

Meja bunder uga ngrampungake kahanan ing Republik Ceko lan pitakonan ditimbulake kenapa Republik Ceko mbanting rembugan perjanjian penting ing PBB iki bebarengan karo kekuwatan nuklir?

Ing wicara kasebut, Pak Miroslav Tůma kelingan, antara liya, kenapa sebabe ing akhir Januari taun iki, Buletin NGO AS AS Atomik kanggo ngelingake yen tangan Jam Pengadilan Paling Anyar yaiku 100 detik tengah wengi, utawa pungkasan peradaban manungsa. Dheweke negesake ancaman keamanan sing disebabake dening senjata nuklir minangka asil modernisasi lan kemungkinan proliferasi kasebut miturut konsep pencegahan nuklir. Dheweke uga nyathet karusakan hubungan keamanan antara AS. UU. lan Federasi Rusia, utamane ing wilayah kendhali kendali senjata, lan nuduhake pentinge perjanjian internasional sing ana gegayutan karo energi nuklir, kayata Perencanaan Nuklir Non-Proliferasi (NPT), Perjanjian Ban Nuklir Komprehensif (CTBT) ) lan Perjanjen Senjata Nuklir (TPNW).

"Disarmament nuklir minangka prasyarat kanggo katentreman dunya. Kanthi dhasar perjanjian internasional, rundingan diplomatik lan kerjasama internasional, kita kudu mboko sithik kanggo ngilangi kabeh senjata nuklir, kalebu muni uranium. Sampeyan kudu terus ngetrapake larangan babagan panyebaran lan nyebarake kabeh gaman saka pemusnahan massal lan netepake badan pengawasan internasional sing efektif kanthi amanat, "ujare Tomáš Tožička, cabang Cabang Sosial Ceko.

Republik Ceko ekspor senjata konvensional meh kabeh wong

"Kajaba saka senjata nuklir, panggunaan kasebut bakal duwe akibat sing ala kanggo jagad kabeh, ora kudu dilalekake manawa senjata konvensional nyebabake korban akeh. Republik Ceko ekspor senjata iki kanggo kabeh wong. " Kita kudu ngomong babagan carane mbatesi lan ngontrol perdagangan ing senjata kasebut. " Peter Tkáč saka Nesehnutí ujar.

Alena Gajdůšková, sawijining anggota Dewan Perwakilan Parlemen Republik Ceko, anggota PNND, uga janji njaluk pengaruh kanggo kanca-kancane ing Dewan Perwakilan kanggo gabung luwih akeh anggota kanggo ndhukung Perjangjian Senjata Nuklir. lan nampa informasi saka Spanyol. Komitmen menyang negara anggota NATO kanggo gabung lan nyetujoni Prajanjen kanggo senjata nuklir.

Sawise meja bunder, para peserta pindhah menyang simbolik "Maret kanggo katentreman lan ora nyiksa" saka Novotný Lávka menyang Národní, menyang bioskop Evald, ing endi primaere dokumenter "Awal akhir senjata nuklir" dijangkepi saka 18:00.

Dokumentari nglayani inisiatif lan aktivis sing nyengkuyung TPAN

Sutradara, Álvaro Orus, saka Spanyol, ujar sadurunge skrining: "Iki minangka dokumenter sing digawe dening agensi pers internasional Pressenza, sawijining agensi wartawan sukarela sing gegayutan karo ide-ide babagan tumindak nonviolence lan hak asasi manungsa. Iki dirancang kanggo migunani kanggo kabeh inisiatif lan aktivis sing ngupayakake ndhukung Perjangjian Larangan Senjata Nuklir.

Spanyol, negaraku, uga Republik Ceko, durung ndhukung panyebaran prajanjen lan kita yakin manawa keputusan kaya ngono ora kudu dijupuk tanpa menehi konsultasi karo warga sing umume durung dilaporake lan ora ngerti apa-apa. Dadi, tujuane, yaiku nggawe gangguan iki babagan masalah iki, nambah kesadaran lan nyengkuyung warga negara kabeh, sing umume nglawan senjata nuklir, supaya ndhukung larangan iki. "

Sedina dina kanggo World Peace for Peace and Nonviolence mungkasi karo acara "Ayo kasempatan perdamaian" ing Wenceslas Square - Bridge. Bebarengan, semedi kanggo perdamaian, nulis lan ngobong kepinginan sing paling jero kabeh peserta ing geni simbolis, uga pagelaran musik lan tari minangka pungkasan emosi lan nyenengake kanggo rapat internasional iki ing Prague.


Donya tanpa perang lan panganiaya - 21 Februari 2020
Matur nuwun kanthi awal babagan perhatian sampeyan babagan topik iki lan publikasi informasi kasebut. Kita nempatake sawetara foto dina.
Kanggo organisasi internasional World tanpa perang lan tanpa kekerasan.
Dana Feminová
Organisasi Kemanusiaan Internasional Donya tanpa Perang lan Kasar Wis aktif wiwit taun 1995 lan wiwit wiwit luwih saka telung puluh negara ing saindenging jagad. Ing taun 2009, ngluncurake World March for Peace and Nonviolence, sawijining proyek internasional sing melu ewonan organisasi, institusi, kapribaden lan politikus saka meh satus negara.
Ing taun 2017, Hadiah Nobel Damai dianugerahi kanggo kontribusi kanggo proses rembugan Perjangjian Senjata Nuklir karo Kampanye Internasional kanggo Senjata Nuklear Nuklir (ICAN), ing saindenging jagad tanpa Perang lan Kasar.
Foto: Gerar Femnina - Pressenza

Kita ngatur dhukungan kanthi nyebarake jaringan web lan jaringan sosial ing 2 World Maret

web: https://www.theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
5 / 5 (1 Review)

Deja un comentario