Pulo Gorea lan Pikine (Dakar)

Ing 1 November lan 2, panggung Afrika Kulon ing 2 World Maret ditutup ing wilayah Dakar, kanthi kegiatan ing Pulo Gorea lan Pikine.

SYMBOL MANUSIA ING GOREA

Ing November 1, Pulo Gorea sing dipilih Tim Dasar kanggo nindakake tumindak kanthi simbolis sing hebat: ninggalake tandha komitmen kanggo hak asasi manungsa liwat realisasi simbol perdamaian.

Pancen, pulau kasebut ana area hektar 17, sing ana telung kilometer ing ngarep Dakar, nyatakake Situs Warisan Donya dening 1978 dening Unesco, luwih saka telung abad minangka titik wiwitan sing paling penting kanggo budak kanggo nyedhiyakake Amerika Serikat Amerika, Karibia lan Brasil.

Kanggo organisasi kegiatan kasebut, kita duwe kolaborasi warga David pulau kasebut, karo Pak Diop, kepala Sekolah Dasar Leopoldo Angrand kanggo mobilisasi siswa nalika liburan, lan kanthi dhukungan saka Pak Tidiane Camara , Kepala Staf Walikota Senghor.

Ing alun-alun ing ngarep Kraton Gubernur lawas, simbol kasebut digambar ing lemah lan bocah-bocah lanang dhewe nyritakake nganggo pasir sing teles nalika bocah cilik dening tangan sekolah, dibentuk dadi klompok kanggo njupuk papan ing papan simbol.

Sawetara bocah 80 bebarengan karo anggota tim kanthi mangkono, ngatur simbol perdamaian, sing pungkasan ana lagu-lagu lan slogan "katentreman, kekuatan lan kabungahan ".

Pak Diop, atas jenenge walikota, banjur diajak tembung sing kuwat marang tim kasebut, kanthi jeneng Mandela lan Kruma; Dheweke semangat banget supaya bisa kolaborasi karo tim ing 2 World Maret, sing salaras karo peran sing kudu ditindakake dening generasi anyar kanggo nambah kesadaran babagan perdamaian lan nonviolence.

Dheweke njupuk kesempatan kanggo ngirim band saka Duta Damai, dening Oumar Kassimou, saka tim promotor Dakar.

MARKAH lan FORUM DI PIKINE-ESTE

2 wulan Nopember, kanthi inisiatif asosiasi Energi kanggo Hak Asasi Manungsa lan saka Jaringan Humanis Wanita Wanita Pikine Este, Forum Humanis kanggo Damai lan NoViolence ing kutha Pikine.

Sawijining atus wong melu tabel diskusi babagan topik ing ngisor iki: lingkungan, tumindak ora sopan, peran wanita ing pangembangan lokal, olahraga minangka faktor perdamaian, ing Pusat Budaya Humanistik Pikine-Este "Kanggo Marietou .

Ana ijol-ijolan sing bisa ngasilake sintesis sing beda karo tabel sing beda-beda bakal dibayangke liwat inisiatif beton kanggo nambah lan nglanjutake kegiatan kasebut.

Ing 16: jam 00, perarakan diwiwiti saka pusat budaya sing padha karo para nom-noman sing asring perpustakaan, animasi dinamis Racky menyang Dataran Hall, ing endi demonstrasi umum sabanjure.

Ing ngarsane warga 150, Mustapha N'dior, presiden asosiasi para pemuda enom, Ndeye Fatou Thiam, Presiden jaringan wanita "Keur Marietou", N'diaga Diallo sing tanggung jawab ing World Maret kanggo Senegal, Rafael de la Rubia, koordinator ing 2ª World March uga minangka Wakil Walikota Daouda Diallo.

Campur tangan iki dibukak dening pirang-pirang intervensi budaya: lagu sing ditindakake dening bocah-bocah wadon enom, pagelaran perusahaan teater babagan perdamaian lan nonviolence lan rap minangka titik akhir.

Aktivitas rong dina iki kalebu kekancan kanca saka Mali lan Gambia, sing teka kanthi nyata saka negarane kanggo melu, uga anggota masarakat Ivoia ing Dakar lan kanca-kanca saka wilayah liya.

0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario