Menyang masa depan tanpa senjata nuklir

Larangan senjata nuklir mbukak masa depan manungsa anyar

-50 negara (11% pedunung ing dunya) ngumumake senjata nuklir ilegal.

-Senjata nuklir bakal dilarang kaya senjata kimia lan biologis.

Bangsa-Bangsa Bersatu bakal ngaktifake Prajanjian Larangan Senjata Nuklir ing Januari 2021.

Ing tanggal 24 Oktober, amarga gabung karo Honduras, 50 negara sing ngratifikasi Prajanjian Larangan Senjata Nuklir (TPAN) sing dipromosikake Perserikatan Bangsa-Bangsa. Ing telung wulan maneh, TPAN bakal mulai berlaku internasional ing sawijining acara ing markas PBB ing New York.

Sawise acara kasebut, TPAN bakal terus nglarang larangan nuklir senjata total. 50 negara kasebut bakal terus gabung karo 34 sing wis mlebu TPAN lan isih ana ratifikasi lan 38 wong liya sing makarya lan nyengkuyung digawe ing PBB. Ketegangan bisa uga muncul ing negara liya amarga tekanan saka kekuwatan nuklir kanggo nggawe bisu warga, nanging, ing kabeh kasus, warga negara sing kudu ngunggahake swara lan meksa pamrentah supaya tumindak. gabung karo bantahan umum nglawan senjata nuklir. Kita kudu nggawe swara iki terus berkembang nganti kekuwatan nuklir dadi saya terisolasi, dene warga negarane ngaku gabung karo dinamika njaga perdamaian lan ora ningkatake bencana.

Langkah gedhe sing mbukak kemungkinan sing ora bisa dibayangake nganti saiki

Miwiti TPAN minangka langkah gedhe sing mbukak kemungkinan nganti saiki ora bisa dibayangake. Kita nganggep bata kasebut sing pertama dicopot saka tembok sing kudu dibongkar, lan sawise sukses minangka tandha yen kemajuan bisa dilanjutake. Kita bisa uga nemoni warta paling penting ing dekade pungkasan ing level internasional. Sanajan ora ana warta utawa media resmi (propaganda), kita prediksi yen dinamis iki bakal berkembang, lan luwih cepet nalika tumindak sing didhelikake lan / utawa kleru dening kekuwatan dominan bisa katon.

Protagonis utama prestasi iki yaiku Kampanye Internasional kanggo Mungkasi Senjata Nuklir (ICAN), pemenang Hadiah Nobel Perdamaian ing 2017, sing wis nuduhake ing akun twitter pentinge acara kasebut, sing bakal diwiwiti 22 Januari 2021.

Ing Maret World pungkasan, kita nemokake manawa ing negara-negara sing pamrentahane ndhukung TPAN, mayoritas warga ora ngerti kasunyatan kasebut. Amarga kahanan internasional konflik lan kahanan sing durung mesthi babagan masa depan, ing tengah pandemi sing mengaruhi kita, ana jenuh sinyal negatif lan "warta ala". Mula, kanggo dhukungan kanthi luwih efektif, kita usul supaya ora pengaruhe wedi karo bencana nuklir minangka mobilisasi, nanging, kosok baline, kanggo negesake alasan kanggo ngrayakake larangan kasebut.

Partai Cyber

Asosiasi World without Wars and Violence (MSGySV), anggota ICAN, ngupayakake nganakake perayaan hebat tanggal 23 Januari kanggo ngelingi tonggak sejarah kasebut. Iki bakal duwe format virtual kanggo partai cyber. Minangka proposal terbuka lan kabeh klompok sing minat, aktor budaya lan warga negara diundang kanggo melu. Bakal ana tur virtual liwat kabeh sejarah perang nglawan senjata nuklir: mobilisasi, konser, pawai, forum, demonstrasi, pernyataan, kegiatan pendidikan, simposium ilmiah, lsp. Iki bakal ditambahake kabeh jinis kegiyatan partisipasi musik, budaya, seni lan warga kanggo dina Perayaan Planet.

Kita bakal nggawe tumindak iki ing komunikasi lan publikasi sabanjure.

Dina iki, kita gabung karo pernyataan Carlos Umaña, direktur internasional ICAN, sing seneng banget ujar: "Dina iki minangka dina sing bersejarah, sing dadi tonggak sejarah internasional kanggo nglucuti senjata nuklir ... Ing 3 wulan, nalika TPAN resmi, larangan kasebut bakal dadi undang-undang internasional. Mula wiwit jaman anyar ... Dina iki dadi pangarep-arep ”.

Kita uga nggunakake kesempatan iki kanggo ngucapake matur nuwun lan matur suwun marang negara-negara sing wis ngesahkan TPAN lan kabeh organisasi, klompok lan aktivis sing wis ngupayakake lan terus nglakoni supaya Kemanusiaan lan planet iki wiwit mlaku ing dalan sing nyebabake ngilangi senjata nuklir. Minangka prekara sing bakal ditindakake kanthi bebarengan. Kita pengin nyebutake khusus Kapal Perdamaian sing, saka Jepang, sajrone dina perayaan, ngeling-eling lan ngakoni karya sing ditindakake MSGySV kanggo kampanye ICAN ing TPAN sajrone kabeh perjalanan WW2.

Kita terus makarya karo kabeh wong kanggo perdamaian lan non-kekerasan. Antarane tumindak anyar sing direncanakake, MSGySV bakal nindakake webinar sing ditujokake kanggo siswa lan fakultas saka macem-macem universitas kanthi kerangka serangkaian Sekretariat Tetap KTT Hadiah Perdamaian Nobel sing dijadwalake ing wulan-wulan ngarep. Tema kasebut yaiku: "Tumindak ing basis sosial lan kenaikan internasional"

Kanthi dorongan kasebut lan tumindak liyane sing bakal ditindakake, kita negesake maneh woro-woro sing digawe tanggal 2 Oktober kanggo nganakake Maret Dunia kaping 3 kanggo Perdamaian lan Non-Kekerasan ing taun 2024.

Dhaptar negara sing wis ngratifikasi TPAN

Antigua lan Barbuda, Austria, Bangladesh, Belize, Bolivia, Botswana, Kepulauan Cook, Costa Rica, Cuba, Dominica, Ekuador, El Salvador, Fiji, Gambia, Guyana, Honduras, Irlandia, Jamaika, Kazakhstan, Kiribati, Laos, Lesotho, Malaysia , Maladewa, Malta, Meksiko, Namibia, Nauru, Selandia Baru, Nikaragua, Nigeria, Niue, Palau, Palestina, Panama, Paraguay, Saint Kitts and Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent and the Grenadines, Samoa, San Marino, South Africa, Thailand , Trinidad lan Tobago, Tuvalu, Uruguay, Vanuatu, Vatikan, Venezuela, Vietnam.


Artikel asli bisa ditemokake ing situs web Pressenza International Press Agency: Larangan senjata nuklir mbukak masa depan manungsa anyar.

0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario