Guatemala: Ayutla, SF Retalhuleu lan Quetzaltenango

Maret World 2 ing Guatemala: Ayutla, SF Retalhuleu lan Quetzaltenango. Jadwal sing ketat ing departemen ing Kulon.

Tim Promoter (EP) saka Guatemala ngenteni anggota Tim Dasar (EB) saka Chiapas - Mexico, ing tapel wates Tecún Umán.

Watesan sing dina iku ditutup. Panguwasa polisi sing padha nyaranake nggunakake rafters dening Paso del Coyote sing misuwur, cara sing digunakake dening kabeh imigran sing ora didokumentasi sing teka saka kidul budhal menyang AS.

Ing Maret Maret uga para aktivis dadi podo udan teles, nanging ing kasus iki mandheg ngidul.

Kanca Guatemalan ngenteni Tim Dasar ing sisih liya Kali Kaya, diiringi petugas pemadam kebakaran sukarelawan lokal. Aku samesthine program
kagiyatan sing kenceng.

Dina kasebut diwiwiti acara ing Casa del Migrante kanggo nuduhake solidaritas kanthi tumindak dhukungan sing diwenehake kanggo para imigran nasional lan Amerika Tengah ing rute kasebut menyang Meksiko lan Amerika Serikat.

The postulat ing World Maret for Peace and Nonviolence dituduhake

Alberto Vásquez, minangka anggota saka Promoter, nuduhake postulat ing Maret Maret kanggo Damai lan Nonviolence, ngadhepi pengalaman salah sawijining wates paling sibuk ing Amerika.

Mario Morales saka Casa del Migrante ngucapake matur nuwun marang kunjungan kasebut lan ngakoni gaweyan saben dinane. Luis Alberto de León, anggota Tim Promosi Guatemalan nuduhake manawa migrasi diakoni minangka hak, sing kabeh jaminan kudu diwenehake lan ngajak supaya para rawuh sing bakal ngormati.

Karina García nyatakake tembung-tembung dorongan lan motivasi kanggo masarakat lan kulawarga sing ana, maca puisi nganti Maret dening penulis anonim.

Sing padha melu maca.

Saklajengipun, dolanan dikirim menyang Omah Migrant minangka bahan pendidikan kanggo bocah-bocah wadon lan bocah lanang lokal.

Ing pungkasan dialog, sawetara wong nuduhake pengalaman lelungan lan njaluk tuntunan.

Migrant House, nganti saiki taun iki, 2019, wis mlebu 11.006 wong neneko, miturut wong sing mrentah ing papan kasebut.

Jam mengko, Tim Promosi Guatemalan ketemu karo anggota Tim Dasar, ing pass "del Coyote", sawise nyabrang Kali Suchiate kanthi rakit, divisi alami antarane Mexico lan Guatemala.

Klompok kasebut, wis nggabungake, pindhah menyang departemen Retalhuleu

Kelompok kasebut, wis nggabungake, pindhah menyang departemen Retalhuleu, kanthi tanah, ketemu "El Caminante" Oswaldo Ochoa, lambang protes anti korupsi ing Guatemala, supaya pindhah menyang klompok sekolah Hilario Galindo ing San Felipe Retalhuleu

Ing papan kasebut, Klub Girls lan Anak lanang, sing diiringi organisasi Play for Peace, ngrancang sesi game, gambar lan sesambungan ing sekitar Pencegahan Damai lan kekerasan.

Dheweke diiringi ibu, guru lan teknisi institusi. Tim Dasar ngasilake pertukaran ide babagan tumindak utama 2 World Maret, banjur nuduhake panganan saka komunitas lan dipungkasi karo game hubungan, kayata game Parachute.

Mengko dibukak dening dalan gunung, udan deres, tumuju departemen Quetzaltenango. Ana konferensi pers karo media lokal ing ngarep gedung Pemerintah.

Tumindak sing ditindakake ing jaman 40 yen lagi mlaku

The postulates saka 2ª World March lan tumindak sing dikembangake ing dina 40 yen wis lelungan, ditulis Rafael de la Rubia lan Sandro Ciani.

Oswaldo Ochoa "The Walker" sing diiringi putrane, negesake manawa "Perdamaian diwiwiti ing saben wong lan yen dhuwit tentara dadi kanggo Perdamaian lan nglawan kasusahan."

Ing 15, Tim Dasar, saka Quetzaltenango, pindhah menyang kutha Antigua Guatemala.

Ing kana, dheweke gabung: Unit Pengembangan Pendidikan Dewan Kota Kutha Mixco, Play for Peace, MSGySV lan Los Niños Son Primero, pindhah menyang Cerro de la Cruz, ing pundi dheweke gabung karo Komite Peningkatan Projek Cerro de la Cruz .

Bareng padha miwiti mlaku-mlaku menyang ndhuwur. Ana upacara kanggo nyengkuyung Peace and World March.

Bareng padha miwiti mlaku-mlaku menyang ndhuwur. Ana upacara kanggo nyengkuyung Peace and World March.

Ing pungkasan, wit "Chicozapote" ditanam minangka simbol kesatuan lan pertemuan. Ing lingkungan kasebut minangka gegayuhan kanggo rapat-rapat ing ngarep lan ngembangake metode pencegahan kekerasan.

Antarane para peserta disepakati supaya nerusake kagiyatan supaya bisa ngrayakake penutupan MM ing Dina Wanita Wanita 8 / 3 / 2020.


Panyusunan: Alberto Vásquez
Gambar: Luis A. De León

Kita ngatur dhukungan kanthi nyebarake jaringan web lan jaringan sosial ing 2 World Maret

web: https://www.theworldmarch.org
Facebook: https://www.facebook.com/WorldMarch
Twitter: https://twitter.com/worldmarch
Instagram: https://www.instagram.com/world.march/
youtube: https://www.youtube.com/user/TheWorldMarch
5 / 5 (1 Review)

Deja un comentario