Tujuan Perdamaian Mikhail Gorbachev

Donya tanpa perang: Inisiatif kebak urip

Asal saka organisasi humanis «World without wars and without violence» (MSGySV) ana ing Moscow, bubar bubar USSR. ing kana dheweke manggon Rafael de la Rubia ing 1993, nitahake.

Salah sawijining dhukungan pisanan sing ditampa organisasi yaiku saka Mijhail Gorbachev, sing dina iki diumumake pati. Mangkene matur nuwun lan pangenalan kanggo kontribusi sampeyan kanggo pangerten ing antarane masarakat lan kanggo komitmen sampeyan kanggo nyuda senjata lan perlucutan senjata global. Ing ngisor iki direproduksi teks sing digawe Mijhail Gorbachev kanggo ngrameke nggawe MSGySV.

Donya tanpa perang: Inisiatif kebak urip[1]

Mikhail Gorbachev

            Perdamaian utawa perang? Iki pancen dilema sing terus-terusan, sing ngiringi kabeh sejarah manungsa.

            Sadawaning abad, ing perkembangan sastra tanpa wates, mayuta-yuta kaca dikhususake kanggo tema perdamaian, kanggo kabutuhan penting kanggo pertahanan. Wong-wong mesthi ngerti yen, kaya sing dikandhakake George Byron, "perang ngrusak akar lan makutha." Nanging ing wektu sing padha perang terus tanpa wates. Nalika bantahan lan konflik muncul, argumentasi sing cukup didhukung menyang argumen brute force, ing akeh kasus. Kajaba iku, kanon hukum njlentrehake ing jaman biyen lan ana nganti ora adoh banget dianggep perang minangka cara "sah" kanggo nindakake politik.

            Mung ing abad iki ana sawetara owah-owahan. Iki wis luwih penting sawise munculé senjata eliminasi massal, utamané senjata nuklir.

            Ing pungkasan perang dingin, liwat upaya umum saka Timur lan Kulon, ancaman perang sing nggegirisi antarane loro kekuwatan kasebut dihindari. Nanging wiwit iku tentrem-rahayu ora ana ing bumi. Perang terus ngilangi puluhan, atusan ewu nyawa manungsa. Padha kosong, padha ngrusak kabeh negara. Dheweke njaga kahanan ora stabil ing hubungan internasional. Dheweke nggawe alangan kanggo ngrampungake akeh masalah saka jaman kepungkur sing kudu dirampungake lan nggawe angel kanggo ngatasi masalah saiki sing gampang dirampungake.

            Sawise ngerti ora bisa ditampa perang nuklir - sing pentinge ora bisa disepelekake, dina iki, kita kudu njupuk langkah anyar sing wigati banget: iki minangka langkah kanggo mangerteni prinsip non-penerimaan metode perang minangka cara kanggo ngrampungake masalah sing ana saiki utawa sing bisa kedadeyan ing mangsa ngarep. Kanggo perang ditolak lan ora kalebu saka kabijakan pemerintah.

            Iku angel kanggo nggawe langkah anyar lan nemtokake iki, iku angel banget. Amarga ing kene, kita kudu ngomong, ing tangan siji, ngungkapake lan netralake kapentingan sing ngasilake perang kontemporer lan, ing tangan liyane, ngatasi predisposisi psikologis wong, lan utamane kelas politik donya, kanggo ngatasi situasi konflik. liwat kekuatan.

            Ing mratelakake panemume, kampanye donya kanggo "Donya tanpa perang" .... lan tumindak sing direncanakake kanggo wektu kampanye: diskusi, rapat-rapat, demonstrasi, publikasi, bakal bisa mbukak umum babagan asal-usul perang saiki, nuduhake yen dheweke pancen nentang alasan sing wis kasebut lan nduduhake yen motif lan sabdhoning perang iki padha palsu. Sing perang bisa nyingkiri yen padha terus-terusan lan sabar ing panelusuran cara tentrem kanggo ngatasi masalah, sparing ora gaweyan.

            Ing konflik kontemporer, perang duwe dhasar nasional, kontradiksi etnis lan kadhangkala uga diskusi suku. Iki asring ditambahake faktor konflik agama. Kajaba iku, ana perang nglawan wilayah sing disengketakan lan sumber sumber daya alam. Ing kabeh kasus, tanpa mangu-mangu, konflik bisa dirampungake kanthi cara politik.

            Aku yakin manawa kampanye "Donya Tanpa Perang" lan program tumindake bakal bisa nambah akeh kekuwatan pendapat umum kanggo proses mateni sumber perang sing isih ana.

            Mangkono, peran masyarakat, utamane para dokter, ilmuwan nuklir, ahli biologi, fisikawan, ora mung nggawe manungsa ngerti yen ora bisa ditrima perang nuklir, nanging uga nindakake tumindak sing nyingkirake ancaman iki saka kita kabeh, ujare. : potensial diplomasi populer iku gedhe tenan. Lan dheweke ora mung rampung, nanging isih akeh sing durung rampung.

            Penting, penting banget kanggo nggawe kahanan supaya ora dipasang foci perang ing mangsa ngarep. Institusi antar-pemerintah sing wis ana durung bisa nggayuh iki, sanajan njupuk sawetara langkah (aku nganggep Organisasi Keamanan lan Kerjasama ing Eropa, organisasi agama liyane, lan mesthi PBB, lan liya-liyane).

            Cetha yen tugas iki ora gampang. Amarga, nganti sawetara, resolusi kasebut mbutuhake nganyari maneh politik ing urip internal masyarakat lan pamrentah, uga owah-owahan hubungan antarane negara.

            Ing pangertenku, kampanye kanggo World without Wars minangka kampanye global kanggo dialog, ing njero lan njaba saben negara, liwat alangan sing misahake; dialog adhedhasar toleransi lan adhedhasar prinsip gotong royong; saka dialog sing bisa menehi kontribusi kanggo ngganti wujud politik supaya bisa nggabungake cara politik sing anyar lan tentrem kanggo ngrampungake masalah sing ana.

            Ing pesawat politisi, kampanye kuwi bisa nggawe inisiatif menarik kanggo nggawe pangerten umum kanggo konsolidasi kesadaran sing tentrem. Sing ora bisa gagal dadi faktor pengaruh ing politik resmi.

            Ing pesawat moralitas, Kampanye kanggo "World without Wars" bisa nyumbang kanggo nguatake rasa penolakan kekerasan, perang, minangka instrumen politik, nggayuh pangerten sing luwih jero babagan nilai urip. Hak kanggo urip minangka hak utama manungsa.

            Ing pesawat psikologis, kampanye iki bakal nyumbang kanggo ngatasi tradhisi negatif sing diwarisake saka jaman biyen, kanthi nguatake solidaritas manungsa…

            Cetha manawa kabeh negara, kabeh pamrentah, politisi kabeh negara ngerti lan ndhukung inisiatif kanggo "Donya tanpa perang", kanggo njamin wiwitan kanthi tentrem ing abad XNUMXst. Kanggo wong-wong mau, aku njaluk banding.

            "Masa depan milik buku, dudu pedhang”- sapisan ngandika humanis gedhe Víctor Hugo. Aku pracaya iku bakal. Nanging kanggo nyepetake nyedhaki masa depan kasebut, gagasan, tembung lan tumindak perlu. Kampanye kanggo "World without Wars" minangka conto, ing tingkat paling dhuwur saka tumindak mulia.


[1] Iki minangka kutipan saka dokumen asli "Inisiatif kebak urip" sing ditulis dening Mikhail Gorbachev ing Moscow ing Maret 1996 kanggo kampanye "World without Wars".

Babagan gambar header: 11/19/1985 Présidhèn Reagan ngucap salam marang Mikhail Gorbachev ing Villa Fleur d'Eau nalika patemon pisanan ing Geneval Summit (Gambar saka es.m.wikipedia.org)

We appreciate bisa kanggo kalebu artikel iki ing website kita, Originally diterbitake ing judhul Donya tanpa perang: Inisiatif kebak urip ing PRESSENZA International Press Agency dening Rafael de la Rubia ing wusana pati Mikhail Gorbachev.

Deja un comentario

Informasi dhasar babagan pangayoman data Waca liyane

  • Tanggung jawab: World March kanggo Perdamaian lan Nonviolence.
  • Tujuan:  Komentar moderat.
  • Legitimasi:  Kanthi idin saka pihak sing kasengsem.
  • Panampa lan sing tanggung jawab kanggo perawatan:  Ora ana data sing ditransfer utawa disampekake menyang pihak katelu kanggo nyedhiyakake layanan iki. Pemilik wis ngontrak layanan hosting web saka https://cloud.digitalocean.com, sing dadi prosesor data.
  • Hak: Ngakses, mbenerake lan mbusak data.
  • Informasi tambahan: Sampeyan bisa takon informasi rinci ing Kebijakan Privasi.

Situs web iki nggunakake cookie dhewe lan pihak katelu kanggo fungsi sing bener lan kanggo tujuan analitis. Isine pranala menyang situs web pihak katelu kanthi kabijakan privasi pihak katelu sing bisa ditampa utawa ora ditampa nalika sampeyan ngakses. Kanthi ngeklik tombol Tampa, sampeyan setuju nggunakake teknologi kasebut lan ngolah data kanggo tujuan kasebut.    Deleng
Privacy