Werna seni kanthi cara macan

Sajrone Maret World, meh ing kabeh tumindak, akeh ekspresi seni wiwit nglipur dheweke, yen ora dadi kendharaan utama ekspresi kasebut. 

Kita wis nggawe ringkesan pisanan babagan kegiatan seni para perarakan ing artikel kasebut Kelip-kelip Kesenian ing World Maret.

Ing iki, kita bakal terus karo ekspresi seni sing ditampilake sajrone mlaku ing Maret Maret 2.

Ing Afrika, Fotografi, nari lan rap

Umume, nalika Maret kaping 2 ing Afrika, sakelompok tukang foto nutupi kabeh acara. Bungah pamuda lan kawruh sing apik menehi keslametan.

Ing swasana kekancan sing sehat lan kanthi semangat para pemuda, papat fotografer lan juru kamera nutupi Maret Dunia kaping 2 kanggo Perdamaian lan Non-Kekerasan ing dalan Maroko.

Sawise mlebu menyang Senegal, ing Saint Louis, ing tanggal 26 Oktober, pusat Don Bosco dumadi, acara ing sawijining presentasi World World digawe, lan bagian budaya kasebut kalebu perwakilan pasukan teater Juvep, yaiku campur tangan dening rapper Jenderal Kheuch lan slamero Slam Issa sing nggawe swasana apik.

Lukisan Lola Saavedra lan Lukisan kanggo Damai

Artis plastik Coruña, Lola Saavedra kolaborasi karo seni dheweke ing "World World for Peace and Nonviolence" nggawe karya sing nyatakake nilai-nilai Damai, Solidaritas lan Nonviolence.

Periode kabeh wulan Maret acara seni dibukak A Coruña, Spanyol diarani Tanggalan Kanggo PEACE lan NOVIOLENCE, A Coruña.

Inisiatif inisiatif Laut Segara Tengah

Ing pangertene liyane, seni perdamaian disebarake lan disambut dening inisiatif kelautan Maret 2 Dunia, Segara Mediterania Perdamaian.

Ing tangan siji, Bambu, prau sing ditindakake inisiatif kasebut, nggawa conto gambar saka Peace sing digawe ewu bocah ing inisiatif kasebut Werna Damai.

Ing sisih liya, ing plabuhan sing teka dheweke melu acara beda karo seni sing ngancani.

Mangkono, ing Marseille, ing Thalassantè: "Nembang kanggo tentrem, nembang bebarengan nalika ngrungokake saben liyane supaya kita bisa nyawiji swara. Lan carane kita nindakake: kita nyanyi, ngobrol lan ngrungokake pengalaman wong liya. " Ing kana, kita kabeh melu nyanyi 31 Oktober 2020.

Ing Barcelona, ​​ing prekara sing ditindakake ing kapal "Preace Boat" ing kono para slamet Hiroshima lan Nagasaki ngunjungi jagad iki nyebar pesen kanggo Perdamaian lan nglawan bom nuklir, seni kasebut uga bisa dirasakake:

Ana gambar anak-anak inisiatif "Colours of Peace" dipamerake, La Hibakusha, Noriko Sakashita, miwiti tumindak kanthi maca puisi "Urip esuk iki", diiringi cello dening Miguel López, main "Cant dels Ocells ”dening Pau Casals, sing dirungokake ing swasana ati emosional. Dadi, kita bisa ndeleng ing artikel kasebut Organisasi ICAN ing Perahu Damai.

En Sardinia, Pelaut Bambu, dicampur karo kanca saka jaringan "Migrant Art", ing endi "Kita kanthi simbolis nyawiji awake dhewe karo benang sutra sing nyawiji saben liyane ing jaringan keterlibatan emosi."

Pungkasan, Segara Laut Damai, antarane 19 lan 26 November, nutup sikil terakhir saka lelungan.

Ing Livorno, rapat diadakan ing Benteng Lawas:

"Antarane para tamu uga yaiku Antonio Giannelli, presiden Colour for Peace Peace, sing kita ngasilake potongan Peace Blanket lan 40 desain pameran Colour of Peace, kanthi jumlah luwih saka 5.000, sing duwe kesah karo kita liwat Laut Tengah.

Antonio nyritakake pengalaman Paguyuban, sing duwe markas ing Sant'Anna di Stazzema, kutha ing taun 1944 357 wong dibanting dening Nazi, 65 ana bocah. "

Ing Italia, akeh inisiatif

Ing Italia, kita bisa melu akeh kegiatan sing solidaritas lan seni militan yaiku protagonis.

Fiumicello Villa Vicentina, promosi macem-macem kegiatan sing dituduhake kegiatan seni:

Ana ing dina Jumuah 06.12 pertunjukan musik "Magicabula" dening Asosiasi Budaya "Parcè no? ... Piandel Natal didhelikake ing saben siji ...

Antarane kegiatan promosi Maret 2 Maret, pagelaran teater.

Dina Sabtu 14.12 jam 20.30 perusahaan téater Lucio Corbatto saka Staranzano tampil: Kita seneng-seneng karo Campanilismi, patang aksi unik saka Achille Campanile.

Band Titas Michelas promosi World Maret sajrone Konsert Epiphany

Ing tanggal 6 Januari Banda Tita Michelà nawakake komunitas Fiumicello Villa Vicentina minangka konser sing apik kanggo taun 2020.

Comedies ing ruangan Bison: ing kegiatan Natal, komedi "Serata omicidio" lan "Venerdì 17" diwakili.

Dina Setu, 21 Desember lan Minggu, 22 Desember 2019, ing Kamar "Bison" saka Fiumicello Villa Vicentina, jam 20:30 p.m. pagelaran teater sing Perusahaan Philodramatic

Pungkasan, ing "Wayahe sing apik kanggo dituduhake ing Fiumicello":

Setu iki, 22/02/2020, kita karo Pramuka Fiumicello, kita nulis lan cat Damai lan Nonviolence.

Dina Setu 22/02/2020 ing wayah sore, pramuka Fiumicello 1 ketemu kita ing bunder kasebut: dheweke mbahas babagan Peace and Nonviolence. We bebarengan.

Kanggo Damai, saben wong nulis ing poster sing diwakili kanggo awake dhewe.

Lan, ing Vicenza, "Musik lan tembung katentreman" ing Rossi:

Udakara udakara rong puluh dina sadurunge Maret Maret kanggo Damai lan Ora Kasar, ngliwati Vicenza, panitia promosi Vicenza, kanthi kolaborasi seniman Pino Costalunga lan Leonardo Maria Frattini, diatur kanggo dina Jumuah, 7 Februari, ing Jam 20.30:52, ing institut "Rossi" (liwat Legione Gallieno XNUMX), acara "Musik lan Tembung Damai".

Sayang, kanthi munculna COVID-19 lan langkah-langkah kurungan kasebut mandegake Pandemik, kabeh kegiatan sing direncanakake kanggo tanggal kaping 2 Maret iki kudu dibatalake.

Ana prasetya yen kegiatan kasebut ditindakake ing pungkasan taun iki.

Delengen sampeyan, Italia!

Liwat Amerika Kidul, seni ngrebut ruang tengah

En Ecuador, Yayasan Seni Rupa lan Asosiasi Tanpa Perang lan Kekerasan Donya tanpa nggabungake saiki Pameran Seni Guayaquil kanggo Damai lan Ora Kalah. Gunggunge 32 seniman antarane warga negari lan manca melu ing acara iki sing dibukak tanggal 10 Desember 2019

En Kolombia, antarane 4 lan 9 November kita rawuh ing peresmian sawetara patung.

Dina sing padha, ing Universidad Bogotá Bogota Colombia, patung kasebut diresmikake Warta tentrem lan kabebasan  saka Master Ángel Bernal Esquivel.

Kunjungan Silo diresmikake, Mario Luis Rodríguez Cobos, ngedegake Gerakan Kemanusiaan Universalist. Ing tumindak kasebut, Rafael de la Rubia, sculptor, wakil MSGySV Kolombia lan panguwasa.

En Perúing njero kagiyatan seni-budaya Tanggal 17 Desember, ing Arequipa, festival budaya seni disusun.

Lan ing tanggal 19 Desember, kegiatan kasebut diterusake lan ing Tacna, resepsi menyang Tim Dasar Maret 2 Maret iki dianakake kanthi nomer seni ing papan Michulla.

Nalika sampeyan ngliwati Argentina, Tim Basis, ing Taman Studi Sejarah lan Refleksi Punta de Vacas, ditampa dening koor saka kutha sing cedhak. Lagu gandhengane kanthi kekarepan luhur.

Dheweke uga melu peresmian "Little Mural" sing apik. Rafael lan Lita nampilake Mural sing digawe dening sawetara kanca saka Komunitas La Plata.

Rafael de la Rubia ujar manawa wis ana "pratandha" liyane sing wis ngiringi Maret, kaya ing Kolombia, ing ngendi Plaza kanthi asmane Silo lan dhadha Silo diresmikake.

En Chile, para bakul melu melu semedi, pesta lan pesta sing nyenengake:

Maret liwat lurung-lurung ing lingkungan sing nuntut kabutuhan perubahan gedhe ing institusi lan wong.

Pesta kasebut, pertunjukan kabungahan berorientasi kanggo nuduhake semangat sing saben panjaluk kudu digawe, kabungahan ngresiki mbesuk kanthi ora sregep.

Ing jogèd ing Asia

Antarane kegiatan liyane, ing Asia, ing India, nalika wiwitan, para sade dheweke mikirake tarian sing ayu.

Kanggo Eropa, Belanto

En Francia, macem-macem tumindak disiapake kanthi nyanyi minangka protagonis.

Tanggal 7 Februari 2020 ing Rognac, asosiasi ATLAS nampilake pertunjukan babagan seni sing judhulé "Kita gratis", Sajrone kerangka Maret kaping 2 kanggo Perdamaian lan Non-Kekerasan.

Lan ing Augbagne, dheweke nyekel "Nembang kanggo kabeh".

Ing dina Jumuah tanggal 28 Februari 2020, ing framework Maret kaping 2 kanggo Perdamaian lan Non-Kekerasan, wengi nyanyian improvisasi gratis dianakake ing Aubagne lan terbuka kanggo kabeh.

Acara iki diatur dening asosiasi EnVies EnJeux.

Aku nembang kanggo kabeh wong ing Aubagne: https://theworldmarch.org/canto-para-todos-y-todas-en-aubagne/

Maret ing Madrid rampung

Ing 8 Maret, Brand World Ke-2 kanggo Damai lan Ora Kasarasan rampung ing Madrid.

Antarane tanggal 7 lan 8 Maret, kegiatan saka penutupan Maret ing Madrid.

Dina kaping 7 esuk ing Pusat Budaya del Pozo ing lingkungan Vallecas, a konser kembar antarane Sekolah Núñez de Arenas, orkestra Pequeñas Huellas (Turin) lan Manises Cultural Athenaeum (Valencia); satus bocah lanang lan wadon padha nindakake macem-macem musik, lan sawetara lagu rap.

Lan ing wayah esuk tanggal 8, ing tumindak pungkasan, bebarengan karo perwakilan simbol manungsa sing ora duwe kabecikan, dheweke menehi gratis gratis kanggo nari lan nyanyi ritual. Ing kana, kanthi cara Masterful, lagu sing jero kanggo mbebasake wanita lair kanthi swara saka Marian Galan (Wanita sing mlaku Damai). Keparenga uga saka wanita minangka juru kunci Ibu Bumi.

Lan uga ing pungkasan Maret

Ekuador uga nindakake kegiatan dina pungkasan ing tanggal 2 Maret Maret.

Folklore Ecuador uga ana, ngagem kostum perwakilan gunung kita, para penari kanthi tandha tangan nganggo "LET'S MAKE PEACE, NOT VIOLENCE."

Lan ... Pungkasane, Persatuan Colors for Peace of Italy, para kontestan diundang menyang demo pameran lukisan 120 sing digawe saka bocah-bocah ing saindenging jagad.

0 / 5 (0 Ulasan)

Deja un comentario