Nemokake kabeh babagan dina nonviolence

Kekerasan sing digunakake minangka alat kanggo ngrampungake konflik tartamtu ing saindhenging sajarah wis nyebabake masalah serius ing urip bebarengan antarane budaya lan peradaban sing beda. Saiki, organisasi sing beda-beda bisa mlaku-mlaku kanggo ningkatna visibilitas kelompok-kelompok sing beda-beda nggawe acara kayata dina nonviolence lan dina sing padha, ana gandhengane karo tema kasebut. Sajrone setaun, bisa nemokake macem-macem dina sing golek kesadaran babagan masalah sing mbutuhake visibilitas. Antarane dina sing ana gandhengane karo panganiaya, sampeyan bisa nemokake sorotan kayata dina internasional ora kekerasan. Sejarah wis dibangun adhedhasar peperangan, perjuangan pungkasan lan pelanggaran hak asasi manungsa. Kekaisaran wis digawe kanggo penghapusan bangsa, pelanggaran kebebasan lan kakehan urip manungsa. Gumantung saka peradaban jaman sejarah wis lali beda-beda struktur pamrentah lan penindasan, lan sanajan ing pirang-pirang tahap, budaya tartamtu wis ngembangake organisasi kanggo promosi hak, mesthi ana klompok-klompok sing tetep ana ing njaba wates hukum. pangecualian lan panganiaya marang wong-wong mau.
5 / 5 (2 Ulasan)

Apa dina-dina kunci non-kekerasan?

Gerakan sosial disambung menyang dina internasional nonviolence Ana sawetara. Lan akeh dina nonviolence ing tanggalan, fokus ing sektor populasi sing beda, kayata:
  • Dina anak tanpa kekerasan
  • Dina 25 nonviolence marang wanita
  • Dina internasional nonviolence, dumunung ing 2 ing Oktober
  • Ing 30 Januari, Dina Sekolah Nonviolence sing kita ngirim ora galau karo dina anak nonviolence
  • Hari Internasional Nonviolence lan Perdamaian.
Kabeh mau, sanajan padha kerja ing macem-macem bidang subyek, musatake usahane kanggo nglawan kekerasan ing sektor sing beda-beda lan duwe tujuan sing umum: kamungkinan ngetrapake praktik kasar sing ana ing donya, supaya bisa nemokake kabeh tentrem sudhut planet, lan kanthi mangkono warga sing padha bisa nduweni hak lan tugas sing padha

2 Oktober: Hari Internasional Nonviolence

dina internasional nonviolenceDina internasional nonviolence ing 2 Oktober wis ditemtokake, amarga wektu kanggo perayaan kelahiran Mahatma Gandhi. Lan filsafat Gandhi adhedhasar panggunaan dialog kanggo mutusake konflik apa wae. Tanggal 15 Juni 2007, nalika Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa, nyatakake kanthi resolusi 61/271, yen tanggal 2 Oktober, tumindak tanpa kekarepan bakal dadi dina sing dipilih. Dina non -ololence iki digunakake minangka referensi jagad kanggo mèngeti macem-macem karakter sing beda-beda sing wis berjuang sajrone urip kanggo entuk komunitas sing luwih adil.

Yagene dina ora nasar lan tentrem?

Budaya sing ngrancang Day Non-Pelanggaran Dina fokus minangka perang kanggo hak-hak sipil lan owah-owahan sosial, amarga sing dikarepake yaiku nglindhungi urip manungsa nggunakake perdamaian minangka alat. Akeh sing padha mikir apa dina sing ora paten pinaten, lan apa sebabe dina sing ora tentrem lan ora srakah. Lan para ahli ngandharake manawa duwe Dina Internasional Nonviolence mbantu nggawe kesadaran global babagan panggunaan kekerasan sing akeh banget ing resolusi konflik antarane negara lan ing njero. Pramila, tanggal 2 Oktober, jaman ora sopan, dadi kesempatan kanggo macem-macem organisasi kanggo ngatur prastawa sing ndadekake kakehan kekerasan ing saindenging jagad, sacara langsung lan subliminally. Kanggo kanthi aktif nuntut tumindak nonzolence, sampeyan bisa melu ing martsa sing diatur ing saindenging jagad, utawa gabung karo asosiasi sing kerja kanggo ningkatake dina katentreman lan nonviolence liwat alat integrasi lan ngormati. Menawi mekaten, yen sampeyan pengin melu tanggal 2 Oktober, dina sing ora kekerasan ing tumindak sing beda-beda ing kutha lan kutha, luwih becik nyedhaki asosiasi sing ana gandhengane Dina nonviolence lan tentrem lan nawarake supaya bisa digunakake. Penting kanggo dingerteni tanggal, amarga umume bingung bakal mikir yen tanggal 2 Nopember Internasional Nonviolence, nalika kudu negesake, yaiku tanggal 2 Oktober. Lan kadang informasi sing salah ditemokake ing Internet sing bisa nyebabake kebingungan.

Nopember 25 nonviolence marang wanita

Topik iki minangka salah sawijining sing paling relevan lan saiki ana ing cangkem kabeh wong. Penyebabe yaiku kekerasan sing fokus marang wanita yaiku salah sawijining bledosan sing nggawe angel peradaban maju kanthi solidaritas. Dheweke 25 November dina internasional nglawan kekerasan marang wanita, iki dimaksudaké kanggo nampilake kabeh model kekerasan sing ditindakake ing grup iki lan ing pirang-pirang kesempatan diremehake utawa kanthi bisu.

Alesan kanggo anané tanggal iki: dina Nopember 25 nonviolence marang wanita

Dina nonviolence lan tentrem Pelanggaran tumrap wanita kalebu tumindak lan kahanan kayata kekerasan jender, kekerasan obstetrik, gangguan, rapes utawa ora cocog ing antarane wong liya. Kabeh kahanan kasebut nyebabake wanita dianggep luwih endhek tinimbang karo wong lanang, utawa diutus peran jender mung amarga wanita kasebut, kayata peran dadi juru kunci utawa Bojo.

Kenapa ngajak perayaan dina XVII Nopember nonviolence?

Kekerasan sing ditemtokake ing jender wadon minangka salah siji sing paling nyebar, kanggo nglawan. Ing taun 1993, Deklarasi Pambébasan Kekerasan marang Wanita ditanggepi Majelis Umum PBB. Lan dianggep supaya mungkasi pratelan saka 25 dina nonviolence lan perdamaian prelu manawa bocah wadon lan wanita (sing sejatine dadi luwih saka setengah populasi ing jagad) urip tanpa wedi, tanpa panganiaya ing omah, ing masyarakat sing aman lan adil kanggo dheweke. Lan sanajan pancen bener wiwit wiwit 25 November 2017 kekerasan wiwit ngalami kemajuan tartamtu ing kesadaran babagan iki, nganti hak-hak kasebut ora bisa diraih, akeh sing nganggep manawa masyarakat donya ora obah kanthi adil lan adil tumrap pembangunan moral, adhedhasar nilai usaha lan toleransi.

Tanggal sekolah Januari 30 saka non-kekerasan lan perdamaian

Januari 30 dina sekolah non-kekerasan lan perdamaian Pengetan nalika Mahatma Gandhi, sing dadi pimpinan nasional lan spiritual India, dirayakake. Dina iki wis dirayakake wiwit taun 1964, nanging durung nganti taun 1993 nalika PBB ngerti. Dheweke Tanggal Internasional Januari Nonviolence 30, tumindak beda sing dianakake ing sekolah kanggo ningkatake perdamaian ing donya. Iku biasane kanggo dina iki sekolah non-panganiaya lan perdamaian kanggo njupuk aktivitas, kayata dina crita tentrem lan nonviolence, utawa lagu-lagu sing gegandhèngan karo perdamaian uga ditembangaké lan sing nyinau kahanan sing isih urip ing negara utawa ing ngendi waé ing donya.

Kenapa dina nonviolence lan perdamaian dirayakan ing 30 ing Januari sing dipilih ing sekolah?

Dinten iki dipilih dening sekolah kanggo nindakake kegiatan sing beda karo bocah-bocah cilik. Dina-dina iki biasane dirayakake ing kabeh jaman kanak-kanak lan tahap utama, lan tujuane sing paling cilik ngerti manawa perwakilan nonviolence lan perdamaian. Ing antarane tokoh paling misuwur yaiku Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Ibu Maria Teresa saka Kalkutta utawa Martin Luther King. Penting, wiwit jaman bocah cilik ora tumindak kekerasan, digarap bocah cilik, lan kabeh dina sing melu kalender sing ana gandhengane karo dina perdamaian lan ora kekerasan, kayata dina internasional nglawan panganiaya 25 November, ing 2 Dina Oktober nonviolence lan tentrem utawa dina sekolah ing nonviolence and harassment.

19 November dina dunia tanpa panganiaya menyang anak lan pemuda

dina sekolah nonviolenceIng 19 Nopember punika dina lan nonviolence anak, iku dikarepake supaya panyalahgunaan sing ditindakake marang bocah enom. Ana ing taun 2000 nalika dina iki ditetepake kanthi standar supaya bisa ngetrapake langkah-langkah mendesak lan efektif dening Amerika. Kajaba iku, ing tanggal 20 Nopember, Hari Kanak-kanak Internasional dipèngeti kanthi sinergi. Dina iki ora nyiksa bocah-bocah digunakake kanggo nambah kesadaran babagan apa teknik sing paling umum kanggo nyiksa bocah-bocah lan alat apa sing bisa digunakake kanggo menehi weker kanggo wong sing dipercaya sing dipercaya.

Dina internasional nonviolence lan pencegahan seksual penyalahgunaan lan pelecehan

Nyiksa lan eksploitasi bocah lan wong enom minangka masalah sing kuwatir karo kabeh negara ing saindenging jagad. Lan jinis penyalahgunaan iki ora mbedakake bangsa, negara, budaya utawa status sosial. Ing kasus penyalahgunaan lan kekerasan marang bocah cilik wis nggawe atusan organisasi lan sistem pamaréntah mulai ngukur, lan ngleksanakake sistem pendidikan lan weker, supaya kasus kasebut bisa dingerteni lan bisa nggawe protokol kanggo tumindak ing kabeh bidang: kulawarga, pusat pendidikan minangka wilayah luang .

Indikator kekerasan ing bocah

Para ahli nggawe dhaptar indikator sing paling kerep sing bisa ditemokake ing bocah lan wong enom nalika lagi nandhang sangsara utawa nandhang kacilakan:
  • Gejala fisik: karusakan ing wilayah sing intim, kayata getihen, inflamasi, utawa infeksi.
  • Gejala psikis: wedi, fobia, ngimpi sing ngilangi, turu ora tenang. Perilaku jahat utawa kemunduran skills wis entuk.
  • Perilaku seksual awal, pemberontakan kulawarga lan sekolah, kinerja akademik miskin.
Pandhuan iki dirancang supaya anggota kulawarga, kanca, utawa pendidik bisa ndeteksi gejala penyalahgunaan sing paling enom tanpa kudu menehi pitutur marang dheweke.

Pernyataan pungkasan ing dina kekerasan internasional nglawan non-kekerasan

Sayange, misale jek kabeh ana dina kekerasan internasional, amarga kabeh konflik perang sing ana ing jagad iki, lan kabeh penyalahgunaan sing ditindakake ing kabeh komunitas, apa dianggep ora beradab utawa ora. Gumantung ing budaya saben negara lan kemajuan utawa kemunduran ing hak, macem-macem model kekerasan bisa dideleng. Akeh wong sing mikir yen ing negara maju ora perlu kanggo nyekel donya dina nglawan non-kekerasan, amarga dheweke nganggep manawa ora ana maneh utawa sing ana sing ora sithik utawa pantes. Nanging sayangé, sebaliknya, kekerasan minangka bagean saka manungsa, lan kanggo ngilangi luwih dhisik, kudu nambah kesadaran babagan kedadeyan kasebut, lan katon manawa ana kedadeyan, lan apa sing dianggep kekerasan.

Spanyol mimpin pandhuan donya kanggo dina internasional nonviolence

Spanyol dianggep minangka negara jagad pertama ing monarki parlementer demokratis, kanthi konstitusi sing mesthine nglindhungi lan menehi hak marang kabeh warga. Nanging sing bener yaiku sajrone sejarah negara sing paling anyar, mula ana kahanan kekerasan maksimal, eksplisit lan nyata. Panganiaya domestik (sing dina iki tanggal 25 November) tetep dadi salah sawijining masalah utama sing banjir masyarakat iki.
Uga uga ngalami tahap-tahap ing ngendi terorisme ngancem nyawa saben pedunung. Antarane aksi-aksi protes babagan kepinteran maksimum sing wis katon langsung yaiku kekerasan 1 ing sasi Oktober sing urip ing Katalonia, amarga referendum sing dipotong dening pasukan keamanan, sing banget nyerang warga. Amarga kahanan kasebut, Hari Donya Nonviolence 2017 Nanging penting banget. Yen ana sing nganggep manawa Spanyol minangka salah sawijining masyarakat sing paling beradab, lan sanajan iki, ana akeh serangan kanggo hak-hak lan keamanan individu, gampang mbayangake apa sing kedadeyan ing negara liya kanthi tingkat demokrasi sing luwih murah utawa nol utawa terjun perang Kanggo kabeh sebab kasebut, ana organisasi sing ningkatake perjuangan hak-hak wong kaya kedadeyan kasebut World March for Peace and Nonviolence, sing kerja taun-taun sawisé, kanthi internasional kanggo ningkataké kesadaran ing kalangan warga lan pemerintahé babagan pentingé ora nggunakake kekerasan.
5 / 5 (2 Ulasan)