Nemokake kabeh babagan dina nonviolence

Kekerasan sing digunakake minangka alat kanggo ngrampungake konflik tartamtu ing saindhenging sajarah wis nyebabake masalah serius ing urip bebarengan antarane budaya lan peradaban sing beda. Saiki, organisasi sing beda-beda bisa mlaku-mlaku kanggo ningkatna visibilitas kelompok-kelompok sing beda-beda nggawe acara kayata dina nonviolence lan dina sing padha, sing ana hubungane karo topik kasebut. Sakliyane setahun, kita bisa nemokake dina-dina sing beda kanggo nggawé kesadaran masalah sing butuh visibilitas. Antarane dina-dina sing ana hubungane karo panganiaya bisa nemokake highlights kayata dina internasional nonviolence.

Sajarah wis dicithak ing basis peperangan, perjuangan sing ora bisa ditampa lan pelanggaran HAM. Empires wis digawe thanks kanggo penghapusan bangsa, pelanggaran hak bebas lan enslavement gesang manungsa. Gumantung marang sajarah periode peradaban wis ndadekake beda struktur pemerintahan lan penindasan, lan senadyan ing pirang-pirang tahapan kultur-kultur tertentu wis ngembangake agensi kanggo promosi hak-hak, ana mesthi ana kelompok sing wis ditinggal ing njaba margine legal, nyebabake pambatasan lan kekerasan marang wong-wong mau.

5 / 5 (2 Ulasan)

Apa dina-dina kunci non-kekerasan?

Gerakan sosial disambung menyang dina internasional nonviolence Ana sawetara. Lan akeh dina nonviolence ing tanggalan, fokus ing sektor populasi sing beda, kayata:

  • Dina anak tanpa kekerasan
  • Dina 25 nonviolence marang wanita
  • Dina internasional nonviolence, dumunung ing 2 ing Oktober
  • Ing 30 Januari, Dina Sekolah Nonviolence sing kita ngirim ora galau karo dina anak nonviolence
  • Hari Internasional Nonviolence lan Perdamaian.

Kabeh mau, sanajan padha kerja ing macem-macem bidang subyek, musatake usahane kanggo nglawan kekerasan ing sektor sing beda-beda lan duwe tujuan sing umum: kamungkinan ngetrapake praktik kasar sing ana ing donya, supaya bisa nemokake kabeh tentrem sudhut planet, lan kanthi mangkono warga sing padha bisa nduweni hak lan tugas sing padha

2 Oktober: Hari Internasional Nonviolence

dina internasional nonviolenceDina internasional nonviolence ing 2 Oktober wis ditemtokake, amarga wektu kanggo perayaan kelahiran Mahatma Gandhi. Lan filsafat Gandhi adhedhasar panggunaan dialog kanggo resolusi konflik.

Iku 15 saka Juni taun 2007, nalika Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa, ngumumaké liwat resolusi 61 / 271, sing nonviolence 2 Oktober bakal dina sing dipilih. Dina iki nonviolence wis digunakake minangka referensi donya kanggo mèngeti macem-macem wong illustrious sing wis perang ing saindhenging urip kanggo entuk masyarakat sing luwih adil.

Yagene dina ora nasar lan tentrem?

Budaya sing bingkai Hari Donya Nonviolence difokusake minangka perang kanggo hak-hak sipil lan owah-owahan sosial, amarga apa sing dimaksudake kanggo ngreksa urip manungsa nggunakake perdamaian minangka alat.

Akeh sing kepengin ngerti dina apa ora anti-kekerasan, lan ngapa dina perdamaian lan non-kekerasan diakoni. Lan miturut ahli-ahli kasebut ana Hari Internasional Non-Kekerasan, mbantu nyiptakake kesadaran global babagan nggunake panganiaya sing berlebihan sajrone resolusi konflik antarane negara lan ing negara kasebut.

Mulane dina Oktober 2 nonviolence minangka kesempatan kanggo organisasi beda kanggo ngatur acara sing nggawe katon keluwihan kekerasan sing ana ing donya, loro langsung lan subliminally. Kanggo netepake dina iki non-kekerasan kanthi cara sing aktif sampeyan bisa melu ing pawai sing diatur ing saindenging jagad, utawa nggabungake karo hubungan sing bisa nyedhiyakake promosi nggawe perdamaian lan non-kekerasan liwat alat-alat integrasi lan ngajeni.

Mulane, yen sampeyan pengin melok ing dina non-violent 2 ing acara-acara beda sing dumadi ing kutha-kutha lan kutha-kutha, luwih becik nggolekake asosiasi sing ana hubungane karo Dina nonviolence lan tentrem lan menehi penawaran kanggo wong-wong mau.

Wigati kanggo nyumurupi tanggal, amarga iku umum kanggo bingung mikir yen dina 2 tanggal internasional nonviolence, nalika kita kudu nandheske, iku 2 saka Oktober. Lan sok-sok sampeyan nemokake informasi sing salah ing Internet sing bisa nyebabake kebingungan.

Nopember 25 nonviolence marang wanita

Topik iki minangka salah siji sing paling relevan lan saiki ana ing tutuk ing kabeh donya. Panyebab punika kekerasan sing ditrapake tumrap wanita yaiku salah sawijining cemlorot sing ngalang-alangi peradaban kanggo maju maju kanthi solidaritas.

El 25 November dina internasional nglawan kekerasan marang wanita, iki dimaksudaké kanggo nampilake kabeh model kekerasan sing ditindakake ing grup iki lan ing pirang-pirang kesempatan diremehake utawa kanthi bisu.

Alesan kanggo anané tanggal iki: dina Nopember 25 nonviolence marang wanita

Dina nonviolence lan tentrem

Kekerasan marang wanita kalebu tumindak lan kahanan kayata kekerasan jender, kekerasan obstetri, pelecehan, rudo pekso utawa ora adil masalah, lan liya-liyane.

Kabeh kahanan kasebut tegese wanita dianggep luwih cendhak ing maneka aspek tinimbang wong, utawa dianggep minangka peran jender amarga kabeneran dadi wanita, minangka peran pengasuh utawa ibu rumah tangga.

Kenapa ngajak perayaan dina XVII Nopember nonviolence?

Kekerasan sing ditemtokake ing jender wadon minangka salah siji sing paling nyebar, kanggo nglawan. Ing taun 1993, Deklarasi Pambébasan Kekerasan marang Wanita ditanggepi Majelis Umum PBB. Lan dianggep supaya mungkasi pratelan saka 25 dina nonviolence lan perdamaian prelu manawa bocah wadon lan wanita (sing sejatine dadi luwih saka setengah populasi ing jagad) urip tanpa wedi, tanpa panganiaya ing omah, ing masyarakat sing aman lan adil kanggo dheweke.

Lan senadyan manawa wiwit 25 November 2017, panganiaya wis wiwit ngalami kemajuan sajrone kesadaran bab iki, nganti hak-hak kasebut ora ditindakake, akeh bakal nganggep yen masyarakat donya ora maju kanthi cara sing adil lan adil tumuju perkembangan moral, adhedhasar nilai-nilai lan toleransi.

Tanggal sekolah Januari 30 saka non-kekerasan lan perdamaian

Januari 30 dina sekolah non-kekerasan lan perdamaian Pengetan kematian Mahatma Gandhi, sing dadi pemimpin nasional lan spiritual India, dirayakake. Dina iki dirayakake wiwit taun 1964, nanging ora nganti taun 1993 nalika PBB ngakoni.

El Tanggal Internasional Januari Nonviolence 30, tumindak beda sing dianakake ing sekolah kanggo ningkatake perdamaian ing donya. Iku biasane kanggo dina iki sekolah non-panganiaya lan perdamaian kanggo njupuk aktivitas, kayata dina crita tentrem lan nonviolence, utawa lagu-lagu sing gegandhèngan karo perdamaian uga ditembangaké lan sing nyinau kahanan sing isih urip ing negara utawa ing ngendi waé ing donya.

Kenapa dina nonviolence lan perdamaian dirayakan ing 30 ing Januari sing dipilih ing sekolah?

Dina iki dipilih dening pusat pendidikan kanggo nindakake macem-macem kegiatan karo bocah cilik. Dina iki biasane dianakake ing saindhenging bocah lan tataran utama, lan ditrapake yen bocah-bocah cilik ngerti tokoh tokoh gerakan non-kekerasan lan perdamaian. Antarane tokoh sing paling misuwur yaiku Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Ibu Maria Teresa saka Kalkuta utawa Martin Luther King.

Penting, yen saka kanak-kanak kita bisa nyambut gawe karo bocah-bocah paling enom ing dunyo nonviolence, lan kabeh dina sing kalibat ing kalender sing ana hubungane karo dina perdamaian lan non-kekerasan, kayata dina internasional nglawan kekerasan 25 Nopember, ing 2 Dina Oktober nonviolence lan tentrem utawa dina sekolah ing nonviolence and harassment.

19 November dina dunia tanpa panganiaya menyang anak lan pemuda

dina sekolah nonviolenceIng 19 Nopember punika dina lan nonviolence anak, iki dimaksudaké kanggo nduduhake penyalahgunaan sing tandhing karo sing paling enom. Dadi ing taun 2000 nalika dina iki ditetepake kanthi standar kanggo ngetrapake langkah-langkah sing perlu lan efektif dening Amerika Serikat. Kajaba iku, 20 November diperingati sinergi ing Hari Anak Internasional.

Dina iki ora kekerasan kanggo bocah-bocah digunakake kanggo ngewangi kesadaran babagan apa teknik sing paling umum kanggo nyalah gunakake bocah cilik lan apa alat sing bisa digunakake kanggo mundhakaken lonceng weker wong diwasa dipercaya watara wong.

Dina internasional nonviolence lan pencegahan seksual penyalahgunaan lan pelecehan

Penyalahgunaan lan eksploitasi anak lan bocah enom minangka masalah sing ndadékaké kabèh negara ing saindenging donya. Lan iki jenis penyalahgunaan ora mbedakake bangsa, negara, budaya utawa status sosial.

ing kasus penyalahgunaan lan kekerasan marang bocah cilik wis nggawe atusan organisasi lan sistem pamaréntah mulai ngukur, lan ngleksanakake sistem pendidikan lan weker, supaya kasus kasebut bisa dingerteni lan bisa nggawe protokol kanggo tumindak ing kabeh bidang: kulawarga, pusat pendidikan minangka wilayah luang .

Indikator kekerasan ing bocah

Para ahli nggawe dhaptar indikator sing paling kerep sing bisa ditemokake ing bocah lan wong enom nalika lagi nandhang sangsara utawa nandhang kacilakan:

  • Gejala fisik: karusakan ing wilayah sing intim, kayata getihen, inflamasi, utawa infeksi.
  • Gejala psikis: wedi, fobia, ngimpi sing ngilangi, turu ora tenang. Perilaku jahat utawa kemunduran skills wis entuk.
  • Perilaku seksual awal, pemberontakan kulawarga lan sekolah, kinerja akademik miskin.

Pandhuan iki dirancang supaya anggota kulawarga, kanca, utawa pendidik bisa ndeteksi gejala penyalahgunaan sing paling enom tanpa kudu menehi pitutur marang dheweke.

Pernyataan pungkasan ing dina kekerasan internasional nglawan non-kekerasan

Sayange, misale jek kabeh wektu iku dina kekerasan internasional, amarga kabeh konflik sing ana ing donya, lan kabeh pelanggaran sing dilakoni ing kabeh masyarakat, manawa dheweke dianggep beradab utawa ora.

Gumantung ing budaya saben negara lan kemajuan utawa kemunduran ing hak-hak sing nduweni, beda model kekerasan bisa diamati. Akeh wong sing mikir yen ing negara maju ora perlu ngrayakake donya dina nglawan non-kekerasan, amarga padha nganggep yen ora ana maneh utawa sing ana sethithik utawa pantes.

Nanging sayangé, sebaliknya, kekerasan minangka bagéan saka manungsa, lan kanggo mbasmi iku pisanan kudu ngupayakake kesadaran saka eksistensinya, lan nggawe katon ing kasus apa sing ditemokake ing cahya, lan apa sing dianggep kekerasan.

Spanyol mimpin pandhuan donya kanggo dina internasional nonviolence

Spanyol minangka sawijining negara sing dianggep minangka negara pisanan ing monarki parlementer demokratis, kanthi konstitusi sing mesthine nglindhungi hak-hak kanggo kabeh warga negara.

Nanging sing bener yaiku ing saindhenging sajarah paling anyar ing negara iki ana kahanan kekerasan maksimal, loro sing jelas lan implisit. Kekerasan rumah tangga (sing dina iku kekerasan 25 November) tetep dadi salah sawijining kesulitan utama sing mbanjiri masyarakat iki.

Uga uga ngalami tahap-tahap ing ngendi terorisme ngancem nyawa saben pedunung. Antarane aksi-aksi protes babagan kepinteran maksimum sing wis katon langsung yaiku kekerasan 1 ing sasi Oktober sing urip ing Katalonia, amarga referendum sing dipotong dening pasukan keamanan, sing banget nyerang warga. Amarga kahanan kasebut, Hari Donya Nonviolence 2017 Iku utamané pinunjul.

Yen salah sijine nyatakake yen Spanyol minangka salah sawijining masyarakat sing paling beradab, lan manawa uga akeh serangan marang hak-hak lan keamanan individu, iku gampang kanggo mbayangake apa sing kedadeyan ing negara-negara liyane kanthi tingkat demokrasi sing luwih murah utawa ora tenggelam ing perang.

Kanggo kabeh alasan iki ana organisasi sing ngusulake perang kanggo hak-hak wong, kaya kasus World March for Peace and Nonviolence, sing kerja taun-taun sawisé, kanthi internasional kanggo ningkataké kesadaran ing kalangan warga lan pemerintahé babagan pentingé ora nggunakake kekerasan.

5 / 5 (2 Ulasan)