Logbook, saka daratan

Tiziana Volta Cormio, nyritakake ing buku iki, ditulis saka lemah, kepiye cara rute maritim pertama Maret Maret.

Tiziana Volta Cormio, anggota tim Koordinasi Internasional ing Proyek Mar de Paz Mediterranean, ngandhani babagan logbook iki, ditulis saka lemah, kepiye cara rute maritim pertama ing World Maret lair.

Iki kedadeyan: kangelan, tujuan sing diraih, rapat, perkara sing ora dikarepake ...

Metu

Maret maritim pertama kita. Nalika wulan September aku ketemu Lorenza saka Association la Nave di Carta, kita wis ijol-ijolan seri email sing dawa kanggo ngrampungake proyek kasebut.

Dheweke ngandhani yen "kabeh beda ing segara, narik nanging beda".

«Mesthi» Aku panginten, nanging mung saiki, limalas dina sawise departure saka Bambu sing aku mangertos, aku wiwit ngerti concretely.

Maret ing segara, sanajan kanggo wong-wong sing ngetutake saka lemah kaya sing kedadeyan, aku pancen pengalaman unik, utamane ing wektu sing ngalami owah-owahan iklim saben dinane.

Aku eling 27 Oktober ing Genoa, dina game. Pancen panas, panas banget nalika semana. Kru Bambu bisa terus numpak kapal. Kanggo kula minangka pisanan, tantangan karo awakku dhewe amarga imbangane tetep ora stabil.

Pancen seneng karo komando, punggawa, demonstran perdamaian ing segara. Bebarengan mikir babagan cara nampilake pameran sing bakal dijupuk saka port menyang port; Flyer, rincian pungkasan.

Aku uga nemokake dhewe njahit eyel ing panji Maret.

Kita ora mikir yen kelopak mata dibutuhake kanggo ngunggahake bendera ing kapal kasebut.

Banjur pertemuan karo Maurizio Daccà del Galata sing nawakake kita muja lan sopan santun ing ngarep museum.

Matur nuwun kanggo keberhotelan sampeyan sadurunge Galata lan kanthi menehi buku ing Maret Maret pisanan kanggo Damai lan Nonviolence, muga-muga bisa dadi wiwitan kolaborasi ing antarane kita, ing endi segara bakal dadi protagonis sing apik kaya biasane.

Wis jam 17.00. Kapal kasebut kudu mangkat luwih awal tinimbang sing dijadwalake. Owah-owahan cuaca bakal teka, luwih becik diantisipasi. "Halo Bambu, kabeh bakal kaya sing dikarepake, supaya sampeyan bisa dadi utusan pangarep-arep kanggo perdamaian, wiwitan persatuan antarane kita kabeh, karo sapa wae sing sampeyan temoni ing perjalanan liwat Mediterania Kulon."

Antarane Genoa lan Marseille

"Lan iku apik sing kita kudu antisipasi harshness saka segara" Aku aku ndeleng gambar lan video sing teka kanggo kula ing bagean antarane Genoa lan Marseille. Aku gugup, lan akeh.

Aku wiwit kepengin weruh apa gunane para makhluk ing prau kasebut nandhang usaha sing ditindakake. Mesthi wae Damai, Non-panganiaya tartamtu nanging ...

 

Lan banjur aku nampa frasa sing nyenengake, dheweke ngerti yen segara uga iki, konfrontasi terus ing ngendi saben wayahe bisa dadi kabeh lan sabalikna saka kabeh, ing endi saka banyu putih sampeyan bisa ndeleng lumba-lumba sing ngleyang ing tentrem. .

Aku tenang lan supaya Bambu teka ing Marseille sing sepi.

Marseille

Minangka tataran pungkasan sing kita lebokake ing jadwal. Ora ana gunane kanggo ora ndemek Prancis. Kabeh sing disinaoni mikir babagan pertemuan karo Perahu Damai ing Barcelona.

The Olympique de Marseille kayane kaya taruhan, amarga aku ora ngerti babagan kahanan lokal. Martine, sing wis nate ngajokake aku menyang Afrika, menehi saran supaya aku ngajak Marie.

Nalika aku pisanan krungu, kita ngomong marang saben liyane "kita bakal nyoba kanggo ngatur apa kita bisa"…. kita ora tau ngrungokake lagu babagan perdamaian, mula kita melu. Sederhana nanging banget ati.

Iki minangka semangat perjalanan kita. Kita ora nggoleki momen "hit and run", nanging kanggo nggawe dhasar kanggo dialog lan konfrontasi sing terus-terusan.

Barcelona

Betapa nyenengake kanggo ndeleng foto-foto gambar bocah-bocah babagan perdamaian saka kabeh ndonya ing ruang Perahu Perdamaian (aku langsung ngomong karo Presiden asosiasi "Warna Damai" sing nanggapi kanthi antusias.

Lorenza lan Alessandro terus ngirim gambar, video supaya saya tetep nganti saiki, adoh nanging cedhak.

Persimpangan antarane kapal lan kapal wis sukses.

Iku kabeh diwiwiti nalika obrolan karo Rafael Juli kepungkur nalika dheweke ana ing Milan kanggo premiere Italia "Awal Akhir Senjata Nuklir."

Saiki gambar dokumenter Pressenza, Accolade 2019 Award, mlaku ing ruangan kasebut.

Saiki kesaksian Nariko, foto Francesco Foletti sing nyritakake babagan lelampahan liwat wit Damai Hiroshima lan Nagasaki.

Kilauan sing misuwur: ing dina sing padha ing New York, kita ngatur kanggo nganakake pameran dokumenter lan video sing padha ing wit-witan sing bisa urip saka serangan atom ing Agustus 1945. Beda nanging cedhak.

Iki wayahe bungah, nanging sayangé pikirku ana ing panggon liya, Tunisia lan ramalan cuaca sing ala sing dakkarepake lan maneh kasusahan kasebut nyerang aku. Apa sing kudu dilakoni

Iki wayahe bungah, nanging sayangé pikirku ana ing panggon liya, Tunisia lan ramalan cuaca sing ala sing dakkarepake lan maneh kasusahan kasebut nyerang aku. Apa sing kudu dilakoni Perarakan ing segara ngajari aku sabar, uga nuntun emosi, rasa wedi banget.

Antarane Barcelona lan ...

Panglima Marco ngelingake aku: bakal ana sekitar jam 48 kanggo nggawe bisu radio. Kahanan segara kompleks, nanging dheweke bakal nyoba nyedhaki Tunisia.

Aku wis rong wengi tanpa turu. Kadhangkala, aku nggoleki karo ipad www.vesselfinder.com… Ora ana apa-apa. Del Bambu mung dununge cedhak Barcelona ... Segara mesthi atos.

Kanthi panitia promotor Maret Kapindho Maret, kita nyoba duwe sawetara wektu kanggo koordinasi tahapan Tunisia. Aku eling kepinginan pisanan kanggo nampani kapal ing dalan menyang Laut Tengah.

Aku ngirim email lan mriksa "Kamungkinan sing ora dikarepke". Saka kono ana sinyal sing terus-terusan, kapan Bambu bakal katon maneh? Ing sawijining wektu, jam 4:10 ing dina Jumuah tanggal 8, aku ngirim email "Dheweke wis katon ing sisih lor-kulon Sardinia", ana sing mangsuli aku.

Ngendi bakal mandheg? Aku ndeleng dheweke ing Teluk Asinara.

cagliari

Pring teka ing banyu sing tenang lan anget ing Cagliari ing dina Sabtu 9 ing wulan Nopember.

Panglima, punggawa, para petugas tentrem ing segara kesel sawise meh patang dina saka segara kasar, adhem banget.

Pungkasane dheweke mandheg ing sawijining papan kanggo ngaso lan pulih maneh.

Tahap sing ora dikarepake nanging bungah, kebak wektu sing penting nanging luwih akeh babagan ukuran dimensi manungsa sing saiki ana.

 

Maret Maret kapindho iki kanggo Perdamaian lan Nonviolence bisa ditindakake amarga ana manungsa, ora preduli apa sing ditindakake lan kepiye. Iku penting sing nyelehake kamanungsan ing Maret.

 

Tunisia wis ditundha. Kita bakal lunga ing kana sadurunge kesimpulan saka kaloro Donya Maret (8 Maret 2020). Kabeh kontak bakal dikabari, nanging sauntara kuwi kemungkinan anyar dibukak kanthi mandheg ing tanah Sarda sing ora dikarepake.

Dina-dina kepungkur, wektu saya mekar nganti pirang-pirang jam, kanthi cara sing ora biasa utawa luwih saka cara biyasa kanggo wayahe iklim sing apik banget.

Kita ngenteni ngerti apa sing bakal kelakon ing tahapan anyar, Palermo. Muga-muga kabeh wis direncanakake.

Bocah-bocah wis ngenteni pirang-pirang wulan kanggo rawuh kapal prahu tentrem sing ditampa kanthi Liga terbuka.

Nanging bakal dadi segara sing bakal menehi wangsulan, alam sing ramah lan musuhan iki, sing terus ngelingake babagan dimensi sing sejatine.

 

2 komentar ing "Buku Log, saka tanah"

Deja un comentario

Informasi dhasar babagan pangayoman data Waca liyane

  • Tanggung jawab: World March kanggo Perdamaian lan Nonviolence.
  • Tujuan:  Komentar moderat.
  • Legitimasi:  Kanthi idin saka pihak sing kasengsem.
  • Panampa lan sing tanggung jawab kanggo perawatan:  Ora ana data sing ditransfer utawa disampekake menyang pihak katelu kanggo nyedhiyakake layanan iki. Pemilik wis ngontrak layanan hosting web saka https://cloud.digitalocean.com, sing dadi prosesor data.
  • Hak: Ngakses, mbenerake lan mbusak data.
  • Informasi tambahan: Sampeyan bisa takon informasi rinci ing Kebijakan Privasi.

Situs web iki nggunakake cookie dhewe lan pihak katelu kanggo fungsi sing bener lan kanggo tujuan analitis. Isine pranala menyang situs web pihak katelu kanthi kabijakan privasi pihak katelu sing bisa ditampa utawa ora ditampa nalika sampeyan ngakses. Kanthi ngeklik tombol Tampa, sampeyan setuju nggunakake teknologi kasebut lan ngolah data kanggo tujuan kasebut.    Deleng
Privacy