Logbook, Oktober 29

Kita ing dhuwur Perquerolles lan ing cakrawala, turret. Sampeyan kudu dadi salah sawijining kapal selam nuklir Prancis ing dasar laut Toulon

29 kanggo Oktober - Segara rata, angin cilik. Kita mlaku cedhak porquerolles, paling gedhe ing pulo Nusantara.

Ing 1971, Negara Prancis tuku 80% pulo kasebut kanggo ngowahi dadi taman perlindungan lengkap, taman nasional Port-Cros saiki.

Ing papan Bambu swasana ayem, malah siji-sijine "wong bumi" kru, sing kudu nglawan mabuk segara ing dina pisanan, saiki wis adaptasi.

Kaendahan Porquerolles ngisi ati. Lan minangka kaendahan sing ngubengi, tenang, enchants.

"Deleng ... kapal selam!" Sinyal teka dumadakan. Nduweni efek saka awakening dadakan saka ngimpi ayu.

Nanging carane? Kita mlaku-mlaku ing segara sing apik lan ujug-ujug ana siluet ireng sing langsung langsung sisih wetan-tenggara.

Siluet menacing, kanthi turret sing muncul saka ombak.

Kita nyekel ponsel kita kanggo njupuk sawetara gambar banjur nampilake panji Maret kanthi pura-pura nyoba nyoba nembak nganggo turret ing latar mburi.

Gambar sing ujar: kita kene lan ora pengin iki ing Laut Tengah. Niat kasebut apik nanging kapal selam cepet cepet lan sepira cepet banget. Adoh banget.

Kita cedhak karo Toulon, dasar kapal selam nuklir Prancis

"Kita cedhak karo Toulon, pangkalan kapal selam nuklir Prancis. Sapa sing ngerti iki arep menyang ngendi?” Alexander gumun, nalika siluet peteng ilang ing mburi kita.

Ing Toulon, nyatane minangka basis angkatan laut Prancis sing paling gedhe sing nduwe kapal selam serangan nuklir, SNA. Sing pertama dikirim ing 1983, banjur ing sepuluh taun lima liyane teka.

Saiki, kapal selam kapal selam nuklir, loro tetep ana kanggo ndandani lan loro khusus kanggo nglindhungi karusakan nuklir.

Kaloro wong liya melu misi konvensional, kalebu pangayoman klompok udara lan segara.

Kanggo menehi ganti rugi arsenal nuklir angkatan laut, Prancis ngluncurake Juli Suffren, sing pertama saka kapal selam serangan nuklir anyar saka kelas Barracuda. Sampeyan iki dibangun dening Kolosus Naval Group, sing nandatangani operasi penting karo Italia Fincantieri.

Ing wayah wengi, kita menehi komentar babagan informasi kasebut ing antarane awake dhewe lan aja langsung digawa lunga kanthi ringkes mikir babagan perjanjian disarmament nuklir internasional.

Menteri ing luar negeri kebak niat apik sing ditinggalake ing kertas udan.

Ing 1995, negara-negara Mediterania nandatangani Pranyatan Barcelona

Ing 1995, negara-negara Mediterania nandatangani Pranyatan Barcelona, ​​sing mesthine minangka pambanguning kemitraan global antarane Uni Eropa (EU) lan rolas negara ing sisih kidul Mediterania.

Tujuan asosiasi kasebut yaiku nggawe Mediterania dadi wilayah umum katentreman, stabilitas lan kemakmuran, kanthi nguatake dialog
politik lan keamanan, kerjasama ekonomi lan finansial lan hubungan sosial lan budaya.

Tujuane kalebu: "ningkatake keamanan regional, ngilangi senjata pemusnah massal, netepi rezim non-proliferasi nuklir internasional lan regional, uga perjanjian perlucutan senjata lan kontrol senjata."

Kita wis ana ing papan loro wong enom sing durung lair ing 1995, pelaut liyane sing wis ana luwih saka wong diwasa ing taun kasebut.

Ringkesan, pratelan kasebut wis ditularake paling ora kanggo rong generasi. Mikir babagan, lengen tiba. Lan iku ora rampung.

Prajanjèn internasional pisanan kanggo larangan senjata nuklir ditandatangani ing 2017

Perjanjèn internasional sing pertama kanggo larangan senjata nuklir ditandatangani ing saindenging jagad ing 2017.

Ditandatangani negara-negara 79 duwe klausa (Artikel 15) sing nggawe jangkar: prajanji kasebut mung bakal ditindakake nalika diratifikasi dening 50 States.

Saiki, mung 33 States sing nyathet. Italia ora kalebu ing antarané. Prancis, luwih sithik.

"Dibandhingake karo perjanjian liyane, 33 ratifikasi wis mung rong taun," ujare Alessandro.

Ya, nanging ora ana dhaptar 17 kanggo mlebu menyang pasukan TPAN.

Jeng wis tekan, pandhu arah wengi menyang Marseille janji bakal angel

Sauntara kuwi, angin saya gedhe lan segara saya gumanggu. Jeng wis tekan, pandhu arah wengi menyang Marseille janji bakal angel. Kapten ngatur shift jam tangan.

Ora kaya perjanjian internasional babagan serangan nuklir, owah-owahan pengawasan bisa ditindakake lan ditindakake wiwit saiki lagi digawe.

Nalika pangowahan pertama wis siyap, swara keprungu: ing wayah wengi ana lumba-lumba mlumpat metu saka banyu lan nglangi sawetara menit kanthi kapal.

Ekspresi pira, bungah lan kabungahan diwiwiti. Dolphin, pelindhung kru miturut legenda, mesthi ana pertemuan sing nggumunake. Ora kira-kira pira sing katon: saben wektu kaya sing pertama.

Peteng Bambu maju kanthi alon liwat gelombang kanthi lampu navigasi cilik-cilik.

Kita, kru, duwe rong gambar sing ditinggal: kapal selam lan lumba-lumba. Loro gambar ing Mediterania, siji ngomong babagan pati, sing liyane urip.

2 komentar ing "Buku Log, 29 Oktober"

Deja un comentario

Informasi dhasar babagan pangayoman data Waca liyane

  • Tanggung jawab: World March kanggo Perdamaian lan Nonviolence.
  • Tujuan:  Komentar moderat.
  • Legitimasi:  Kanthi idin saka pihak sing kasengsem.
  • Panampa lan sing tanggung jawab kanggo perawatan:  Ora ana data sing ditransfer utawa disampekake menyang pihak katelu kanggo nyedhiyakake layanan iki. Pemilik wis ngontrak layanan hosting web saka https://cloud.digitalocean.com, sing dadi prosesor data.
  • Hak: Ngakses, mbenerake lan mbusak data.
  • Informasi tambahan: Sampeyan bisa takon informasi rinci ing Kebijakan Privasi.

Situs web iki nggunakake cookie dhewe lan pihak katelu kanggo fungsi sing bener lan kanggo tujuan analitis. Isine pranala menyang situs web pihak katelu kanthi kabijakan privasi pihak katelu sing bisa ditampa utawa ora ditampa nalika sampeyan ngakses. Kanthi ngeklik tombol Tampa, sampeyan setuju nggunakake teknologi kasebut lan ngolah data kanggo tujuan kasebut.    Deleng
Privacy