Logbook, Oktober 27

Tanggal 27 Oktober 2019, jam 18, Bambu ngeculke tambatan lan miwiti rute sing wis ditemtokake. Inisiatif "Segara Perdamaian Mediterania" mbukak layar lan ninggalake Genoa. 

27 Oktober - Jam 18.00:XNUMX sore, pring, prau saka Yayasan Pangentasan sing nampani punggawa saka Segara Mediterania Perdamaian, ikatan sing ngeculke lan pindhah adoh saka Genoa.

Panggonan: Marseille. Mungkasi dhisik ing rute maritim ing Maret World 2 kanggo Damai lan Nonviolence.

Sinar srengenge emas madhangi La Lanterna, mercusuar sing wis nuntun kapal lan mlebu port ing taun 800.

Cahya sing ngubengi kutha kayane kita minangka tandha petunjuk sing apik kanggo perjalanan iki liwat Mediterania sisih kulon lan kidul sing, ing taun-taun pungkasan, kayane wis lali nyawane.

Peradaban kuno kasebut diarani Segara Gedhe, kanggo wong Romawi iku Mare Nostrum, kanggo wong Arab lan Turki iku Segara Putih, kanggo wong Mesir iku Ijo Agung.

Segara ing antarane negara-negara ing saindenging milenium wis dadi dalan sing nyawiji lan nyawiji peradaban, budaya, pria.

Segara sing wis dadi pemandangan tragedi sing nggegirisi

Segara sing wis dadi kedadeyan tragedi sing nggegirisi: puluhan ewu wong sing tahanan ing kuburan Libya, bener
pakunjaran ing ngendi dheweke nandhang panganiaya, rapes lan nyiksa.

Mung wong sing bisa mbayar bisa metu menyang segara, ngarep-arep supaya ora dicekel dening Pengawal Pantai Libya sing wis dipilih lan bakal digawa bali menyang neraka.

Satpam Coast dibiayai karo dana Italia lan Eropa amarga kesepakatan sing bakal dianyari maneh sawetara dina.

Mung ing taun iki, luwih saka wong 63.000 wis mbebayani nyana kanggo ngambah ing Eropa kanthi nggoleki pengarep-arep.

Dikira wong-wong 1028 tiwas ing segara. Pati sing nimbang karo kalbu, nanging gampang lali karo dheweke.

Kita rakulino karo buletin, para jaminan, lan nolak.

Gampang lali lali nandhang kasangsaran

Gampang lali babagan nandhang sangsara, sampeyan mung kudu geser menyang sisih liya.

Lan yen sampeyan ana ing daratan, lungguh kanthi lungguh ing kursi tangan, sampeyan ora bisa mbayangake kedadeyan kasebut.

Nanging ing Bambu ing wayah bengi, sanajan segara tenang (ombak cilik, angin cilik, kita arep motor) lan sampeyan isih bisa ndeleng lampu pesisir, pikirane pisanan yaiku wong-wong, wanita, pria lan Bocah-bocah sing, saiki uga ana ing pesisir kidul Laut Laut sing gedhe menyang kapal kanthi prahu sing bisa diremehake utawa kapal kayu cilik banget.

Wong lanang, wanita lan bocah cilik ing kapal sing ora bisa dilindhungi, lan uga ngarep-arep luwih apik.

Sampeyan kudu ing segara ing wayah wengi kanggo ngerti apa sing dirasakake wong-wong iki, meh mesthi teka saka papan sing adoh saka pesisir.

Ayo mikir babagan dheweke lan wedi

Ayo mikir babagan dheweke lan rasa wedi, kaya ing kebungkus, dheweke bakal katon ing cakrawala kanthi pangarep-arep yen ana wong sing bakal nulungi dheweke supaya mlebu menyang papan sing aman.

Coba pikirake uga wong-wong ing Ocean Viking, salah sawijine kapal kamanungsan sing isih berlayar, sing wis ngenteni pirang-pirang dina dock ing pelabuhan sing aman. Kepiye carane supaya manungsa bisa dianggep kaya ngene?

Kepiye kabeh iki bisa nyebabake kita ora peduli? Kita mbuwang pitakonan iki liwat gelombang. Pikiren babagan.

Ing 4 ing esuk ana angin cilik. We hoisted lilin lan terus.


Foto: Bambu, kapal Yayasan Ekspres ing Genoa, nyayuh ing ngarep Museum Galata Mu lan segara, salah sawijining museum maritim sing paling penting ing Mediterania.

Ing alun-alun, ing ngarep Galata, kita nganakake pameran kanthi bagean cilik saka gambar bocah-bocah saka kabeh jagad iki sing melu
Werna proyek perdamaian.

Ing pameran pasif uga foto Laut Beauty dening Stella del Curto lan Kaki Tree dening Francesco Foletti.

2 komentar ing "Buku Log, 27 Oktober"

Deja un comentario

Informasi dhasar babagan pangayoman data Waca liyane

  • Tanggung jawab: World March kanggo Perdamaian lan Nonviolence.
  • Tujuan:  Komentar moderat.
  • Legitimasi:  Kanthi idin saka pihak sing kasengsem.
  • Panampa lan sing tanggung jawab kanggo perawatan:  Ora ana data sing ditransfer utawa disampekake menyang pihak katelu kanggo nyedhiyakake layanan iki. Pemilik wis ngontrak layanan hosting web saka https://cloud.digitalocean.com, sing dadi prosesor data.
  • Hak: Ngakses, mbenerake lan mbusak data.
  • Informasi tambahan: Sampeyan bisa takon informasi rinci ing Kebijakan Privasi.

Situs web iki nggunakake cookie dhewe lan pihak katelu kanggo fungsi sing bener lan kanggo tujuan analitis. Isine pranala menyang situs web pihak katelu kanthi kabijakan privasi pihak katelu sing bisa ditampa utawa ora ditampa nalika sampeyan ngakses. Kanthi ngeklik tombol Tampa, sampeyan setuju nggunakake teknologi kasebut lan ngolah data kanggo tujuan kasebut.    Deleng
Privacy