Pernyataan babagan kahanan pandemi

World World nyuarakke telpon kanggo "gencatan senjata" sing digawe dening Sekretaris Jenderal PBB, Antonio Guterres tanggal 23 Maret

MARKAH ING UNTUK KANGGO lan NOVIOLENS

GAMPANG TUKANG KANGGO ING TANGGO

Maret Maret kanggo Damai lan Nonviolence nyebutake "gencatan senjata" sing digawe dening Sekretaris Jenderal PBB, António Guterres, tanggal 23 Maret, takon supaya kabeh konflik mandheg "fokus bareng" ing perang nyata gesang kita. "

Kanthi mangkono Guterres nempatake masalah kesehatan ing tengah debat, masalah sing padha karo kabeh manungsa ing wayahe: "Donya kita ngadhepi mungsuh sing umum: Covid-19".

Kapribaden kayata Paus Francis lan organisasi kayata International Peace Bureau, sing njaluk nandur modal kanggo perawatan kesehatan tinimbang nganggo senjata lan biaya militariz, wis melu banding iki.

Kanthi pangerten sing padha, Rafael de la Rubia, koordinator Maret Maret kanggo Damai lan Nonviolence, sawise ngrampungake tanggal 2 Maret sawetara dina kepungkur lan ngubengi planet iki kanggo kaloro, nyatakake yen "Masa depan umat manungsa Iku melu kerja sama, sinau kanggo ngrampungake masalah bebarengan.

Wong pengin urip sing pantes kanggo awake dhewe lan wong sing ditresnani

Kita wis verifikasi manawa iki sing dikarepake lan ditakoni ing kabeh negara, preduli saka kahanan ekonomi, warna kulit, kapercayan, etnis utawa asal usul. Wong pengin urip sing pantes kanggo awake dhewe lan wong sing ditresnani. Iki minangka perhatian paling gedhe. Kanggo njaluk supaya kita kudu ngurus saben liyane.

Kamanungsan kudu sinau urip bebarengan lan saling mbantu amarga ana sumber daya kanggo kabeh wong yen kita ngatur kanthi bener. Salah sawijining siklus manungsa yaiku perang sing ngrusak sesambungan lan nutup masa depan karo generasi anyar "

Saka Maret Maret, kita nyengkuyung dhukungan kanggo Sekretaris Jenderal PBB lan uga ngusulake supaya luwih maju lan maju ing konfigurasi Perserikatan Bangsa-Bangsa kanthi nggawe "Dewan Keamanan Sosial" sing ngawasake kesehatan kabeh manungsa sejatine planet.ç

Usul iki wis ditindakake liwat 50 negara rute tanggal 2 Maret. Kita yakin manawa ana kabutuhan sing penting kanggo mungkasi perang ing jagad iki, kanggo nyatakake gencatan senjata "langsung lan global" lan ngrampungake kabutuhan kesehatan lan panganan utama kabeh penduduk ing planet kasebut.

Ngapikake kesehatan wong liya yaiku ningkatake kesehatan saben wong!


Sekretaris Jenderal PBB António Guterres "Dadi, dina iki aku njaluk gencatan senjata global langsung ing kabeh jagad iki. Wayahe "ngunci" konflik bersenjata, nundha lan fokus bareng-bareng ing perjuangan sing sejati. Kanggo pesta sing ora bengok aku ujar: Stop permusuhan. Ayo kesed lan gething. Meneng gamane; mungkasi tentara meriem; serangan udhara pungkasan Penting banget yen dheweke nindakake ... Kanggo mbantu nggawe koridor supaya bantuan sing penting bisa teka. Mbukak kesempatan regane larang kanggo diplomasi. Kanggo nggawa pangarep-arep menyang papan sing paling rentan ing COVID-19. Ayo kita bakal inspirasi karo koalisi lan dialog sing terus-terusan dadi wujud antarane pesaing-pesaing supaya ngidini cara anyar kanggo ngatasi COVID-19. Nanging ora mung iku; kita butuh luwih akeh. Kita kudu mungkasi perang ala lan nglawan penyakit sing ngrusak jagad iki. Lan iki diwiwiti kanthi mungkasi perang ing endi wae. Saiki Yaiku kulawarga sing dibutuhake manungsa, saiki luwih dhisik tinimbang saiki. »
5 / 5 (3 Ulasan)

Deja un comentario