CINEMABEIRO resmi ditampilake ing A Coruña

"I Mostra de Cinema pola Paz e la Nonviolencia", CINEMABEIRO, bakal dianakake tanggal 2, 3 lan 4 Oktober

"Aku Mostra de Cinema pola Paz e la Nonviolencia", CINEMABEIRO, wis ditampilake tanggal 29 September 2020 iki ing Balai Kota A Coruña.

Diatur dening Mundo sen Guerras e sen Violencia kanthi kolaborasi karo 16 asosiasi lan kelompok sosial, sponsor Yayasan EMALCSA lan kolaborasi Dewan Kota A Coruña, bakal dianakake tanggal 2, 3 lan 4 Oktober kanthi nggunakake rong format: Rembugan online lan disaring adhep-adhepan ing bangunan La Domus ing A Coruña.

María Núñez, direktur program CINEMABEIRO, dituduhake minangka tujuan saka Mostra "kesadaran sosial lan nolak konflik sing tuwuh lan menehi swara kanggo wong-wong sing ora duwe kekerasan".

Yoya Neira, Dewan Kesejahteraan Sosial Dewan Kota A Coruña, negesake manawa "A Coruña bakal dadi patokan kanggo menghormati lan pambangun hak asasi manungsa liwat budaya."

Miturut panitia, "CINEMABEIRO lair saka kabutuhan kanggo nggawe acara khusus kanggo promosi, nggambarake lan ngrembug Hak Asasi Manungsa, ora mung ing kutha A Coruña nanging uga ing Galicia.

Alat sing penting banget kanggo nglaporake lan nggawe kekerasan bisa dideleng

Bioskop minangka alat sing penting banget kanggo nyalahake lan nggawe kekerasan sing ditrapake kanggo hak-hak kita. Minangka jendhela sing ndadekake kita bisa kontak karo kasunyatan liyane; pamicara sing males ukum sing mobilisasi lan nggampangake pangerten kita babagan jagad saka komitmen kanggo hak asasi manungsa. "

Lan dheweke terus nerangake:

"CINEMABEIRO minangka platform penyebaran bioskop liyane, kanthi orientasi sosial sing jelas, sing tujuane nggawe masarakat luwih cedhak karo masalah kayata rasa ora kerja, emigrasi, kekerasan gender, perubahan iklim, kesetaraan lan kalebu.

CINEMABEIRO, tujuane dadi Festival khusus

CINEMABEIRO edhisi kaping 1 bakal dadi pameran kanggo bioskop Hak Asasi Manungsa sing paling apik, nawakake pilihan film lan film cendhak anyar kanthi tliti, kanthi festival sing paling apik ing saindenging jagad.

Ing edhisi pertama "Mostra Internacional de Cinema pola Paz Cinemabeiro" kasebut, ing program papat program film, nembelas kathok cendhak, lan limang tabel diskusi sing, amarga krisis COVID-19, bakal dianakake kanthi online, kanthi partisipasi pamicara LSM lan asosiasi kolaborasi sing ngatasi masalah klompok ing ngisor iki:

  • Kesulitan urip ing pembuangan lan hak migrasi
  • Feminisme lan ibu: takon sistem reproduksi heteropatriarchal
  • Hak kanggo pendhidhikan kanggo penyandang cacat fungsi lan mental, kelainan mental lan duwe risiko eksklusi sosial
  • Perubahan Iklim lan rusak demokrasi minangka ancaman gedhe kanggo planet kita
  • Diskriminasi seks, stigmatisasi sing luwih gedhe tumrap wong sing duwe risiko eksklusi sosial

Bakal rampung karo sawetara wawancara radio karo produser inklusif, sing ditindakake saka asosiasi wong tuwa wong sing ngalami cerebral palsy (ASPACE) Coruña ing program 'La radio de los Gatos'. "

CINEMABEIRO, kanggo Mundo sen Guerres e sen Violencia, dadi bagean saka kampanye taun iki + Damai + Non-Kekerasan - Senjata Nuklir sing dirayakake ing tataran planet kanthi akeh kegiyatan antarane 21 September 2020 nganti 2 Oktober 2020.

5 / 5 (1 Review)

Deja un comentario