Kepala Presiden Republik Italia sing dihormati

Saka Komite Promosi Italia ing Maret Maret kanggo Damai lan Ora Kencan dadi Presiden Republik Italia

May 27 saka 2020
Bapak Kepala Presiden
SERGIO MATTARELLA
Presidensi Republik
Istana Quirinale
Alun-alun Quirinale
00187 roma

Presiden sing dikepengini, taun kepungkur kanggo Dina Republik, dheweke ngumumake manawa "ing saben wilayah kebebasan lan demokrasi ora kompatibel karo wong-wong sing nyebabake konflik kasebut, kanthi terus ngupayakake mungsuh kanggo ngenali.

Mung jalur kolaborasi lan dialog sing bisa ngatasi kontras, lan
ningkatake minat bebarengan ing komunitas internasional ”.

Dialog lan konfrontasi wiwit edisi sepisanan ing taun 2009 terus mlaku, uga saka World March for Peace and Nonviolence, disusun lan dikoordinasi dening Rafael de la Rubia saka asosiasi "World without Wars and Violence", kanthi partisipasi wong, organisasi lan institusi saka enem bawana.

Edisi kaping pindho World Maret wiwit ing Madrid tanggal 2 Oktober 2019, World Day of
Perserikatan Bangsa-Bangsa Perserikatan Bangsa-Bangsa Bersatu lan ditutup tanggal 8 Maret, Hari Wanita Internasional, ing Madrid. Ing pangembangan, macem-macem tema kena ing:

  • implementasine kanthi cepet saka Perjanjian Larangan Senjata Nuklir, kanggo mbebasake sumber daya sing diwenehake
    menyang karusakan lan kepuasan kabutuhan dhasar manungsa;
  • kanggo nemokake maneh Perserikatan Bangsa-Bangsa kanthi partisipasi masyarakat sipil, kanggo demokrasi Dewan
    supaya bisa diowahi dadi Dewan Keamanan Sedunia, lan nggawe Dewan Keamanan
    Lingkungan lan ekonomi;
  • mbangun kahanan kanggo pembangunan sing sejatine lestari ing planet;
  • nggabungake negara menyang zona lan wilayah, lan nganggo sistem ekonomi kanggo njamin kesejahteraan
    kabeh padha;
  • ngatasi kabeh bentuk diskriminasi;
  • ngadopsi Nonviolence minangka budaya anyar, lan Nonviolence Aktif minangka cara tumindak.

Maret World uga wiwit tanggal 27 Oktober nganti 24 November 2019 rute maritim menyang tentrem Mediterania lan gratis senjata nuklir, adhedhasar Deklarasi Barcelona (1995).

Komite Italia kanggo Promosi Maret Maret kanggo Damai lan Ora Kasar, kudu nolak passing delegasi internasional amarga Covid19, nanging ing pirang-pirang kutha, uga ana inisiatif ing tema Maret.

Ing mengeti 74 taun kelahiran Republik, kita negesake maneh komitmen kita, supaya dilaporake tanggal 1 April ing deklarasi internasional kepatuhan dhumateng seruan Sekretaris Jenderal PBB António Guterres: "Muga-muga kabeh konflik mandheg, konsentrasi bebarengan karo perjuangan sejatine urip ”.

Ing dokumen kasebut Rafael de la Rubia negesake manawa "sajrone mlaku-mlaku ing saindenging jagad iki, kita wis ngerteni manawa masarakat pengin urip mulya, kanggo awake dhewe lan kanggo… wong sing dikasihi. Kamanungsan kudu sinau urip bebarengan lan nulungi wong liya. Salah sawijining momotan kamanungsan yaiku perang, sing ngrusak cohabitation lan nutup masa depan generasi anyar "

Komite Promosi Italia ndhukung banding sing wis digawe wiwit katon Covid-19
kanggo pangalihan belanja militer kanggo ndhukung kesehatan, kemiskinan, lingkungan, lan pendhidhikan. Elingi bil inisiatif warga sing isih ana ing Parlemen, kanggo pambentukan lan pembiayaan departemen pertahanan sipil sing ora bersenjata lan ora kasar, dipromosikan dening kampanye kesadaran sing wis nglumpukake ewu tetandan ing saindenging Italia.

Kita uga nyatakake keprihatinan babagan bahaya sing wis ana sajrone interbisi wulan iki
digital ing kabebasan pribadi uga liwat jaringan 5G.

Ing dina prayaan iki, penting banget kanggo negara ing wektu sing serem iki, kita bakal menehi sampeyan minangka penjamin Konstitusi kanthi yakin manawa saiki wis entuk wektu konkrit kanggo kesejahteraan saben wong lan kabeh. Perlindungan lingkungan.

Ing generasi anyar, sing asring dikepengini, kayata sajrone pidato kanggo pembantaian Capaci, kita ora pengin ninggalake jagad kaya sing saiki kita urip. Kita pracaya yen Italia
iku kudu ndadekake diskriminasi minangka titik politik lan ekonomi sing cocog karo Konstitusi. Langkah pertama yaiku ratifikasi pas wektune Perserikatan Bangsa-Bangsa babagan Larangan Senjata Nuklir, sing nyentuh kita amarga ana 70 perang nuklir ing pangkalan Aviano (Pordenone) lan Ghedi (Brescia), alat-alat ngrusak universal saiki dalan menyang modernisasi. lan orane ana ing Italia 11 bandar port nuklir militer: Augusta, Brindisi, Cagliari, Castellammare di Stabia, Gaeta, La Maddalena, La Spezia, Livorno, Napoli, Taranto lan Trieste.

Atas artikel 11 Konstitusi, njaluk supaya sampeyan cepet-cepet melu ing wilayah kasebut miturut kemungkinan lan tugas konstitusional sampeyan, kanggo pengorbanan biaya militer, mundurake angkatan bersenjata Italia ing misi sing ora konstitusional. , lan penutupan struktur militer asing sing padha karo ing Italia.

Sing sadurunge, Sandro Pertini, sing misuwur yaiku nyengkuyung wong Italia sing nggawa perdamaian ing jagad: "Ya, kosongake gudang senjata, sumber pati, lan isi lumbung, sumber urip kanggo jutaan makhluk sing nglawan keluwen. Iki dalan perdamaian sing kudu kita tindakake ”.

Yen ana struktur perang, alas kudu tuwuh (apa kita pengin tuwuh?) Kanggo nyumbang oksigen, saengga akeh wong sing ilang sajrone pandemi lan kita uga kudu ngasuh impen, lan ndeleng tuwuh ngrembaka ing sajroning generasi naser, sing mbutuhke panggonan budaya.

Kanthi pangajeng-ajengipun.
Komite Promosi Italia Maret Maret kanggo Katenangan Damai lan Nonviolence

1 / 5 (1 Review)

1 komentar babagan "Kanggo Presiden Republik Italia sing dihormati"

  1. Banget, aku bakal ditundha supaya saka Kolombia, kita bisa nambah amarga kita duwe perasaan sing padha kanggo nggoleki Perdamaian, dudu perang, dudu bom atom, lan ora ana jenis kekerasan. Donya 1 lan 2 Maret isih luwes ing lintasan gedhe babagan Pembangunan donya anyar lan masa depan sing mbukak. Ana luwih akeh wong sing apik lan pengin dadi pangowahan global. Tentrem, Kekuwatan lan Sukacita. Ceciu

    jawaban

Deja un comentario